Lifestyle

Dit is jouw grootste onzekerheid op basis van je sterrenbeeld

Meestal vertelt een horoscoop je op basis van je sterrenbeeld wat je de komende maanden te wachten staat. Maar wist je dat je sterrenbeeld ook veel kan zeggen over je onzekerheden? Je sterrenbeeld zegt veel meer over je persoonlijkheid dan je zelf denkt. Het zegt dingen over je positieve kanten, maar ook over kanten die voor onzekerheid kunnen zorgen. Benieuwd wat jouw onzekerheid is? Lees dan verder.

Ram 
Jij vindt het vooral leuk om een voorbeeld te zijn voor veel mensen om je heen. Als mensen naar je toe komen voor advies of troost, doet dat je heel erg goed. Maar als je zelf hulp nodig hebt durf je die vaak niet op te zoeken, omdat jij juist degene wilt zijn die anderen helpt. Maar ook jij moet toegeven dat je niet alles alleen kunt. Zoek dus hulp als die kunt gebruiken, want mensen kunnen ook altijd bij jou terecht.

Stier 
Jij bent een heel spontaan persoon. Je komt vaak met spontane ingevingen en ziet wel wat er morgen komt. En dat vind je zelf ook heel fijn, maar af en toe snak je naar wat meer duidelijkheid en vastigheid. Je blijft je maar afvragen hoe je toekomst eruit gaat zien, en dat maakt je soms wel een beetje onzeker. Keuzes maken vind je daarom ook een stuk lastiger.

Tweelingen 
Nieuwsgierigheid is zeker een eigenschap die bij jou past: jij bent altijd op de hoogte van alle nieuwe gossip. Maar soms kun je ook te nieuwsgierig en aanwezig zijn. Je grootste angst is daarom ook dat je buitengesloten wordt en dingen niet meer meekrijgt. Je voelt je snel gehaat, terwijl je juist heel graag wilt dat anderen je leuk vinden. Het idee om alleen gelaten te worden vreet dan ook aan je. Onthoud dat je niet altijd alles over iedereen hoeft te weten, want ook dan vinden mensen je interessant.

Kreeft
Als kreeft heb jij een heel groot hart. Je verkiest heel vaak mensen boven jezelf en je houdt ervan om je positiviteit te verspreiden. Maar je kunt niet altijd positief zijn. Je vindt het moeilijk om je emoties te uiten en houdt ze daarom vaak voor jezelf. Alleen maar omdat je andere mensen niet lastig wilt vallen met hoe jij je voelt. Maar dat is niet goed voor jezelf. Als je soms mindere momenten hebt maakt jou dat geen minder leuk en sterk mens. Wanneer je wat vaker je gevoelens uit zul je al snel merken dat je daardoor een stuk lekkerder in je vel zit.

Leeuw 
Jij hebt een enorm ego. Je bent heel erg zelfverzekerd en kunt af en toe ontzettend koppig zijn. Mensen moeten jou zien als een moedig, zelfverzekerd en zelfbewust persoon. Je wilt dat ze denken dat je alles voor elkaar hebt, zelfs als dat absoluut niet het geval is. Die ego kan soms goed voor je zijn, maar is tegelijkertijd ook een grote valkuil. Laat je ego een beetje los, en zet hem alleen maar in wanneer het echt nodig is.

Maagd 
Als dingen soepel verlopen geeft dat je een heel lekker gevoel. Je bent een perfectionist, en wilt dingen graag op je eigen ‘juiste’ manier doen of oplossen. Maar die perfectionisme kan je ook breken. Je raakt heel erg geobsedeerd door het beste overal uit te halen, maar dat lukt gewoon niet altijd. En als dingen dan niet gaan zoals jij dat wilt, draai je een beetje door. Perfectie bestaat niet, houd dat goed in je achterhoofd.

Weegschaal 
In gedachten ben jij constant bezig met of je wel leuk wordt gevonden. Om daarvoor te zorgen probeer je soms te hard om altijd een goed humeur te hebben. Je wilt het liefst dat iedereen je leuk vindt – wat natuurlijk logisch is – maar dat kan gewoon niet altijd. Onthoud dat als mensen je niet leuk vinden om wie je bent, ze je niet waard zijn. Mensen die echt veel om je geven willen nooit dat je verandert. Dat zijn de mensen die je in je buurt moet houden. En de rest? Daar steek je vanaf nu gewoon geen moeite meer in.

Schorpioen
Dingen van jezelf aan de grote klok hangen is absoluut niks voor jou. Je wilt je leven het liefst zo privé mogelijk houden, en hebt er een hekel van als mensen persoonlijke dingen over je weten. Dat is ook je grootste angst: je bent bang dat iemand je gaat veroordelen of vernederen als ze achter privézaken komen. Je kunt natuurlijk niet alles voor jezelf houden. Probeer je iets kwetsbaarder op te stellen, zelfs als dat je heel erg beangstigt.

Boogschutter
Je houdt ervan om in de spotlights te staan. Als je niet in het middelpunt van de belangstelling staat, vind je wel een manier waarop dat wel lukt. En als je die aandacht dan eenmaal hebt, ben je bang dat die aandacht van je wordt afgenomen. Zelfs als dat maar voor een hele korte tijd is. Je hebt het gevoel dat er iets mis is gegaan en dat je ervoor wordt gestraft. Laat iemand anders ook een keer in de schijnwerpers staan: jij hoeft niet 24/7 het middelpunt te zijn.

Steenbok 
Jouw doel is om te slagen. Je verlangt naar succes en je doet er alles voor om je doelen te behalen. Je legt de lat hoog voor jezelf, maar soms verwacht je het onmogelijke. Je grootste onzekerheid is om je doelen niet te bereiken. Je wilt niet dat iets uitloopt in een mislukking. Als je prestaties niet compleet foutloos zijn kun je er niet meer trots op zijn. Je moet trots zijn op hoe dingen zijn geworden, ook als het eindresultaat niet helemaal is zoals je had gewild.

Waterman 
Jij voelt je het gelukkigst als je precies kan doen waar je zelf zin in hebt. Je volgt je eigen regels en gaat en staat waar je maar wilt. Regels naleven of doen wat anderen willen is waar je het meest bang voor bent. Je vindt het eng om ergens aan vast te zitten. De keuze is aan jezelf of en wanneer je jezelf ergens aan over gaat geven. Misschien is het goed om af en toe een beetje toe te geven, zodat je niet te egoïstisch wordt.

Vissen 
Mensen kunnen altijd op jou rekenen. Als vriendinnen advies nodig hebben is het eerste waar ze aan denken om bij jou aan te kloppen. Je bent vooral bang om de mensen van wie je het meeste houdt teleur te stellen. Hoe hard je ook je best doet, je hebt altijd het gevoel dat het nooit genoeg is. Wees blij met hoe en wie je bent, en besef je eens wat vaker hoeveel mensen alleen aan je hebben door je aanwezigheid.

Beeld: iStock