Lifestyle

Met déze 8 tips wordt jouw Oud en Nieuw beter dan ooit

tips-oud-en-nieuw

Hell yeah, nog een paar uur en dan is het alweer 2024. Vanavond gaan de remmen los en dan kunnen we 2023 volledig achter ons laten. De hele dag zit jij in spanning te wachten totdat het feest losbarst. Zonde eigenlijk, want je moet volop genieten van die laatste uurtjes in 2023. Wat kun je nog meer doen naast oliebollen bakken? Je leest het in dit artikel. 

1. Winkelen

Ondanks dat het een feestdag is, zullen de meeste winkels gewoon open zijn, dus genoeg redenen om nog even een leuke outfit te scoren voor die avond. Je bedenkt je op Oudejaarsdag altijd nog wel dat je iets nodig hebt, dus dan komt het al helemaal goed uit. Let wel op dat de winkels waarschijnlijk iets eerder sluiten dan normaal.

2. Hapjes maken

Op Oudejaarsavond mag er flink gesnoept worden, dus wat dacht je ervan om zelf deze lekkernijen te maken? Misschien ga je naar een vriendin toe of komt de bende naar jou, dan kun jij ze verrassen met heerlijke hapjes.

3. Bezoek een stad

Ga naar een stad die jij altijd al een keer wilde zien en bezoek overdag alle hotspots. ‘s Avonds kun je in veel steden van alles doen en vaak is er prachtig vuurwerk. In Rotterdam wordt nieuwjaar gevierd met het grootste vuurwerk van Nederland. Het heet de Nationale Nieuwjaarsnacht en met de prachtige skyline op de achtergrond, kun jij het nieuwe jaar niet beter inluiden. Ook Amsterdam pakt altijd goed uit en heeft veel NYE feestjes.

4. Geef een feest

Hoe tof is het om met iedereen die je kent het nieuwe jaar in te gaan? Organiseer een feest en nodig iedereen uit die je wil. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus houd je vooral niet in. Bedenk een leuk thema, zodat iedereen verkleed komt. Het is echt niet raar om een bedrag te vragen, zodat jij de inkopen kunt doen. Vraag of ze het van te voren willen overmaken en maak een lijst wie er al betaald heeft.

5. De Efteling

De Efteling is ook magisch en al helemaal tijdens Oud en Nieuw. Duizenden lichtjes, attracties en natuurlijk vuurwerk. Een betere plek kun je je niet voorstellen om het nieuwe jaar in te luiden. Tickets bestel je hier en je krijgt er dan een glaasje bubbels, een lekkere oliebol én toegang tot het feest.

6. Georganiseerde feesten

In jouw buurt zijn genoeg feesten die jouw avond onvergetelijk gaan maken. Zoek even op wat er te doen is en gegarandeerd dat er genoeg keuze is. Doe dit wel een beetje op tijd, want het zou kunnen dat je kaartjes moet bestellen en je wil natuurlijk niet dat deze uitverkocht zijn.

7. Pyjamaparty

Doe eens gek en organiseer een pyjamaparty met je vriendinnen. Spreek met elkaar af dat jullie allemaal lekkere dingen maken en de avond kan gewoon niet stuk. Doe wat jullie leuk vinden. film kijken, maskertjes op doen of gewoon lekker kletsen. Om twaalf uur gaan jullie allemaal naar buiten in jullie pyjama om het vuurwerk te kijken en daarna gaan jullie slapen, of misschien toch niet?

8. Vriendenquiz

Als je met je vriendengroep bij elkaar bent tijdens Oud en Nieuw is het super origineel om een vriendenquiz te maken. Laat oude foto’s en filmpjes zien van het afgelopen jaar en maak vragen over die situatie. Wie weet nog het beste wat er allemaal gebeurde toen jullie op vakantie waren of die ene gekke avond in de kroeg? De leukste dingen komen naar boven en dat is sowieso hilarisch.

Beeld: instagram @holly.samantha