Lifestyle

11 x verschillende zoenen en (dit betekenen ze)

Is jouw tong regelmatig te vinden in de mond van je partner? Geeft hij of zij je vaak een snelle vluchtige zoen op je wang? Of plaagt de ander je door op jouw lip te bijten? De manier waarop je zoent zegt niet alleen veel over jou, maar ook over je relatie. 

Zoenen is niet alleen fijn, maar het is ook dé perfecte workout om wat extra calorieën te verbranden. Daarnaast heb je minder last van stress wanneer je regelmatig een potje zoent en maken je hersenen tijdens het zoenen stofjes aan waar je gelukkig van wordt. What’s not to like? Toch is een zoen niet zomaar een zoen, er zit namelijk een betekenis achter de manier waarop je zoent en gezoend wordt. De betekenis lees je hieronder.

1. Snelle kus op de mond

Deze kus, met gesloten lippen, kan in meerdere situaties worden gebruikt. Vaak gebruiken we deze kus wanneer we afscheid van iemand nemen of iemand begroeten. Wanneer je geen kus krijgt, terwijl dat normaal wel het geval is, dan betekent het vaak dat je partner boos op je is.

2. De plagende kus

Wanneer je partner plagend op je lip bijt dan geeft diegene aan dat hij of zij meer wil… Het is een speelse manier van zoenen met een seksueel randje. De kans is groot dat jullie in bed belanden na een kus als deze.

3. Kus naast lip

Wanneer iemand je kust nét naast je lip dan vindt de persoon in kwestie je zo leuk dat hij/zij de tijd voor je neemt. Tegelijkertijd is de ander een beetje aan het plagen door je net niet op je mond te kussen, maar hij of zij ziet je zeker zitten.

4. Kus in nek

Een kus in je nek is zo ontzettend sexy en wanneer je partner je in je nek kust, dan wil diegene meestal meer. Het is geen vriendelijke kus, het is pure passie. Oh la la!

5. Kus voorhoofd

Deze kus is vooral heel erg lief en je partner geeft met deze kus aan dat hij/zij gek op je is.

6. French kissing

Zoenen jullie elkaar met tong? Dan zitten jullie vol liefde en passie en willen jullie elkaar beter leren kennen. Fun fact: De langste kus ooit duurde 58(!) uur. Die zullen flink wat calorieën verbrand hebben. 😉

7. Kus over het lichaam

Vaak begint deze kus op de mond en dan volgt de rest van het lichaam… De wangen, nek en borst; allemaal komen ze voorbij. Met deze zoen laat je partner zien dat hij de tijd neemt voor jou en je voorlopig nog niet wil laten gaan.

8. Kus op kin

Wanneer iemand je kust op je kin dan is deze persoon aan het testen of het oké is om je een zoen te geven. Je kunt zijn of haar vraag beantwoorden door hem of haar een zoen op de mond te geven.

9. Lange tedere kus

Jullie zijn tot over je oren verliefd op elkaar en iedereen mag het weten. Met deze kus laten jullie zien hoeveel jullie van elkaar houden.

10. De break-up kus

De minst leuke kus, maar ook de heftigste. Met deze kus komt het besef dat het over is en dat het de laatste keer is dat jullie intiem zijn met elkaar.

11. Kus op de borst

Geeft jouw partner kussen op jouw borst? Dan wil die ander zo snel mogelijk je shirt uit doen en een stap verder gaan…