Lifestyle

Dit zijn de 9 dingen die gelukkige stelletjes doen

Gelukkige stelletjes worden niet zomaar gelukkig met elkaar, het is geven en nemen in een relatie. Vertrouwen is de basis voor een gezonde relatie, elkaar leren begrijpen is super belangrijk en luisteren is een belangrijke factor. Een relatie is iets waar je samen aan moet werken, anders wordt het niks. Maar hoe doe je dat? Girlscene heeft uitgezocht hoe de gelukkigste stelletjes precies met elkaar omgaan. Hier zijn een aantal tips en tricks die je van hen kan leren. 

Ze kussen elkaar altijd gedag
Zowel aan het begin van de dag als bij het afscheid nemen: gelukkige stelletjes kussen elkaar altijd gedag. Het gaat niet om de kus zelf maar de aandacht die je elkaar geeft en de tijd (hoe kort ook) die je ervoor vrijmaakt. 

Ze geven elkaar graag complimenten 
Een complimentje krijgen vindt iedereen fijn, van wie dan ook. Maar als je een compliment krijgt van je vriend of vriendin is het extra speciaal. Deze positieve vibe maakt je relatie een stuk sterker. 

Ze kunnen het niet met elkaar eens zijn, zonder ruzie te maken
Mensen hebben niet altijd dezelfde mening (zou ook een beetje saai zijn), want we zijn nou eenmaal niet precies hetzelfde. De truc in een relatie is dit van elkaar te accepteren. 

Ze focussen zich eerder op elkaars positieve eigenschappen dan de negatieve eigenschappen
Als je eenmaal begint met ergeren aan elkaars tekortkomingen wordt het vaak alleen maar erger naar verloop van tijd. Dit brengt allemaal frustraties met zich mee die je relatie er niet beter op maken. Wanneer je meer op de positieve eigenschappen van de ander focust blijft je relatie vrolijker en gezonder. 

Ze zijn niet bang om publiekelijk intiem te zijn (met mate natuurlijk)
Weet je nog wat we zeiden over elkaar gedag kussen? De gelukkigste stelletjes zijn niet bang om dit ook buiten de deur te doen. 


Ze vertellen elkaar wat ze nodig hebben
Ze verwachten niet dat de ander hun gedachte kan lezen of alle hints gelijk snappen. Gelukkige stelletjes blijven gelukkig door dingen naar elkaar durven uit te spreken. 

Ze nemen regelmatig de tijd om echt iets samen te doen
Ben je nog maar net aan het daten? Dan wil je juist zoveel mogelijk afspreken en bij elkaar zijn. Tijd voor elkaar vrij maken kost dan nog geen enkele moeite. Maar naar verloop van tijd zal je merken dat dit steeds minder vanzelf gaat. Bewust tijd voor elkaar vrij maken en dingen met zijn tweeën doen is juist dan belangrijk om de relatie in stand te houden.

Ze lachen vaak samen
Gelukkige stelletjes weten de lol in hun relatie te behouden. Ook nog lang nadat de eerste periode van verliefdheid over is. Over serieuze dingen praten is zeker belangrijk, maar samen lol maken is dat ook. 

Ze geven elkaar het voordeel van de twijfel
Gelukkige stelletjes vormen echt een team en zullen elkaar altijd steunen. Ook in mindere periodes geven ze elkaar altijd het voordeel van de twijfel. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock