Lifestyle

Dit zijn de beste tips tegen een kater

Het weekend staat voor de deur en je hebt zin om eens flink uit te pakken. De drankjes staan alvast klaar, want vanavond gaat vast en zeker een heel gezellige avond worden… Nu maak je je nergens zorgen om, maar zeker weten dat jij morgen baalt als je met een kater op de bank zit. Girlscene zet een aantal anti-kater tips op een rijtje zodat jij het weekend in gaat zónder kater.

1. Zorg voor een goede basis
Drinken op een lege maag is niet aan te raden. De alcohol lijkt wel twee keer zo hard binnen te komen en je maag raakt van streek. Zorg er daarom voor dat je voordat je begint met drinken een flinke bodem legt. Dit vergroot niet het aantal alcoholische drankjes die je kan drinken, maar dit zorgt er wel voor dat de alchol minder snel verkeerd valt. 

2. Drink water
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Kies er daarom voor om wat minder te drinken. Nu zeggen we niet dat je je weekend in hoeft te gaan met alleen maar Spa blauw, maar je zou ervoor kunnen kiezen om een glas alcohol af te wisselen met een glas water. Daarnaast is het sowieso heel verstandig om zoveel mogelijk water te drinken. Van alcohol droog je namelijk uit waardoor je hoofdpijn krijgt. Door water te drinken voorkom je de ergste hoofdpijn.


3. Kies bewust 
Sommige drankjes maken een kater nóg erger. Vermijd daarom donkere alcohol en alcohol met bubbels erin. Dus zeg maar gedag tegen rode wijn, tequila, witte wijn en champagne. In deze dranken zitten namelijk meer gifstoffen die een kater veroorzaken. Daarnaast worden alcoholische drankjes met bubbels extra snel in het bloed opgenomen.

4. Drink met mate
Het duurt gemiddeld anderhalf uur om één glas alcohol te verwerken. Hierbij speelt de lever een belangrijke rol. Die levert namelijk enzymen die de alcohol in je lijf afbreken. Te veel alcohol in één keer kan de lever niet aan. Hierdoor hoopt zich namelijk acetaldehyde op. Dit is een stofje dat zorgt voor katerverschijnselen. Drink daarom met mate.

5. Rook niet
Misschien vind je een sigaretje tijdens het uitgaan erg lekker, maar uit een onderzoek van de Brown University bleek dat de studenten die tijdens het uitgaan rookten meer kans hadden op een kater de volgende dag. Daarnaast waren de katers van de rokers intenser dan die van de niet-rokers.

6. Slaap 
Na al die alcohol heeft je lichaam veel behoefte aan slaap. Probeer daarom een beetje uit te slapen, maar let erop dat je niet teveel slaapt. Tijdens je slaap kan het lichaam zich weer herstellen en met een beetje geluk slaap jij zo door je kater heen.


7. Ontbijt 
Hoewel je misschien in eerste instantie niet zo’n honger hebt omdat je vannacht nog een broodje shoarma naar binnen hebt gewerkt, is eten nodig om je energie te geven en je maag te kalmeren. Kies voor het ultieme anti-kater voedsel: eieren. Eieren zijn een bron van proteïnen en vitaminen. Vettig eten kun je beter mijden, dit is te zwaar voor de maag. Daarnaast is het ook verstandig geen kruidenthee te drinken, omdat dit de afbraak van de alcohol vertraagt.

8. Sport
Waarschijnlijk lijkt het op dit moment niet zo’n goed idee, maar ga sporten. Transpireren is namelijk perfect om de alcohol uit je lichaam te krijgen. Voordat jij het weet is je kater als sneeuw voor de zon verdwenen.

9. Ibuprofen
Lijkt je kater echt niet weg te gaan? Neem dan een ibuprofen. Dit is een ontstekingsremmend middel. Neem geen paracetamol, want dat is in combinatie met alcohol slecht voor je lever en de nieren.

Het fijnste is om na een zware avond lekker in je pyjama in bed te blijven, maar moet je nu toch de deur uit? Bekijk dan even dit artikel.

Toch behoefte aan een kater? Bestel hem dan in plaats van te drinken ;-). 

 
Cat Jelly Coin Zip Purse | Cat Iphone Case 

 
Cat Ears | Cat Clutch

Wat zijn jouw plannen voor vanavond? Heb jij morgen deze tips nodig 😉 ?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos