Beauty

9 makkelijke knotjes voor elk type haar

Op sommige dagen wil je haar gewoon niet doen wat jij wil. Je bad (of bed) hair day is eigenlijk al een feit en dit is nog maar het begin van je dag. Dus wat doe je op zo’n dag? Dan ga je voor een knot! De snelle oplossing voor dit probleem en ook nog eens makkelijk om te upgraden. We hebben voor ieder haarsoort een korte tutorial gevonden. Na deze korte tutorials zijn bad hair days verleden tijd.

Wat is nu een betere manier om een nieuwe haar techniek te leren dan op YouTube? Wij zetten hier de beste snelle en korte knot-tutorials voor je op een rij. Dus als je ‘s ochtends weer eens haast hebt, zoek dit artikel op en kies jouw variant. 

Watch on YouTube

Dit is wel echt de makkelijkste ooit. Misschien ken je deze variant al, maar YouTuber Jena geeft nog wat kleine tips. Het enige wat je nodig hebt is haarlak en een goed elastiek. 

 

Watch on YouTube

Deze donkere beauty laat zien hoe je snel een knot maakt met kroeshaar of heel veel krullen. De knot is een beetje hoog, maar ziet er heel chique en spontaan uit. Ze gebruikt water, product om de haargrens onder controle te houden, een borstel en speldjes. 

 

Watch on YouTube

Dit is een geen rommelknot, maar juist een chique variant. Tina Lee laat zien dat je met twee elastieken en twee speldjes een knot creëert in heel weinig tijd, die eruitziet alsof je de hele ochtend bezig bent geweest.

 

Watch on YouTube

Dit is een drie-in-één tutorial. Casey creëert drie verschillende knotten die er fancy uitzien. De eerste knot is gemaakt met een donut waar je je haar omheen rolt. Een goede tip die ze geeft is om gewoon te blijven rollen, je haar ertussen te stoppen en de knot ook licht te draaien om zijn as. De tweede knot is gemaakt met twee vlechten die om elkaar heen gedraaid worden. De laatste knot is een rommelvariant. Als je snel wilt skippen naar één van de knotten: de eerste begint op 1:11, de tweede begint op 3:48 en de laatste tutorial begint op 6:17. 

 

Watch on YouTube

Nog een te leuke tutorial voor de meiden onder ons met kroeshaar. Het toffe is dat de dochter van C. Key geen donut gebruikt, maar wel die look maakt met haar eigen niet al te lange haar. Ze gebruikt een borstel, product voor de haargrens en twee elastieken. 

 

Watch on YouTube

In dit filmpje vertelt Jackie hoe je twee soorten knotten kan creëren met haar op schouderlengte. De eerste is een hoge rommelknot waar ze een goede oplossing heeft voor het haar dat niet in de knot past. Voor de tweede knot gebruikt ze extensions om vollere, lage knotjes te maken. Met een beetje creatief denken kun je er natuurlijk ook gewoon één maken. 

Wat vind jij van deze tutorials?