Lifestyle

9 dingen die mannen doen als ze geïnteresseerd in je zijn

Heb je altijd al willen weten wat er in de gedachten van een man omgaat? Wat zal hij nu denken? Speelt hij een spelletje met me of is hij echt geïnteresseerd in mij? Je kunt natuurlijk niet echt in iemands gedachten kruipen, maar lichaamstaal verklapt een hoop! Hier zijn negen tekenen waaraan je kunt zien dat een man daadwerkelijk met je flirt en geïnteresseerd in je is… Lees snel verder!

Side note: dit artikel geld natuurlijk niet voor álle mannen 😉

1. Hoe closer, hoe beter!
Hoe vaker de jongen naar je toe komt, hoe beter. Hiermee bedoelen we natuurlijk wel, hoe vaker hij zélf dit initiatief neemt. Dit doet hij alleen als hij echt geïnteresseerd in je is. Als je ook geïnteresseerd in hem bent, laat dit dan gewoon subtiel weten… Flirt terug, glimlach of ga gewoon een leuk gesprek aan! 

2. Oogcontact
Dit behoort ook zeker tot het flirten, maar hier kun je niet honderd procent op vertrouwen. Wel kun je hier aandacht aan besteden. Vermijd het oogcontact niet en zoek zeker elkaars ogen op tijdens een gesprek. Je laat zo merken dat je echt geïnteresseerd bent en luistert. Kort oogcontact en snel wegkijken behoort ook tot flirten. 

3. Zijn hand op je heupen
Legt hij zijn hand op of dichtbij je heupen? Dit betekent dat hij interesse in je heeft. Deze houding zegt wederom veel over het temperament en het karakter van de man. Jongens die dit doen zijn zelfverzekerd. Sommige vrouwen vinden het echter helemaal niet aantrekkelijk, maar juist onbeleefd… 

4. Een flirterige aanraking
Als je van tijd tot tijd merkt dat hij je af en toe aanraakt betekent dit dat hij om nog meer aandacht van je vraagt. Vind je het fijn als hij je aanraakt, dan kun je dit best bij hem ook doen. Laat merken dat jij je ook aangetrokken tot hem voelt. 

5. Wenkbrauwen
Als een jongen zijn wenkbrauwen ophaalt en veel uitdrukkingen in zijn gezicht laat zien, dan kun je dit interpreteren als een signaal dat hij je leuk vindt. Let op dit teken tijdens een gesprek. 

6. Een warme en oprechte glimlach
Een glimlach is altijd een middel om je positieve gedachten over te brengen. Glimlach terug en dit zal meteen jullie contact leuk maken. Word niet te verlegen en kom zelf in actie. Je wederzijdse warmte tonen is nooit verkeerd. Ook al praat je over huiswerk, het maakt niet zoveel uit waar het over gaat. Wees jezelf! Dit zal de spanning verminderen. Tip: houd altijd in gedachten dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk achter te laten. Smile away!

7. Als hij zijn hoofd draait
Misschien wist je dit nog niet, maar als een jongen zijn hoofd draait dan betekent dit veel. De manier hoe hij zich omdraait kan betekenen dat hij elk woord dat je zegt goed wilt horen. Dit is een goed teken. Als een man niet volledig deelneemt in een gesprek, dan is hij waarschijnlijk niet zo ondersteboven van je. Iemand die goed kan luisteren is zeldzaam. 

8. Oogcontact vermijden
Zoals we in punt 2 benoemden, zoeken sommige mannen oogcontact, maar sommige mannen vermijden dit ook. Geen zorgen! Het kan namelijk ook zo zijn dat hij geen oogcontact opzoekt omdat hij verlegen is. Het betekent niet dat hij niet happy is je te zien, maar hij waardeert en aanbidt je misschien zelfs. Alles wat jij nu kunt doen is hem een comfortabel gevoel geven, wees vriendelijk en stap er zelf op af. That’s all! 

9. Spiegeltechniek
Als de persoon op dezelfde manier gaat lopen, zitten en lachen en jou eigenlijk kopieert dan heeft hij eigenlijk geen controle over wat er gebeurt en dit is meestal onbewust. Toch betekent dit dat hij je leuk vindt. Er wordt zelfs gezegd dat het kopiëren van elkaars houding de ultieme vorm is van flirten en vleierij.