Lifestyle

What to do bij heimwee?

Je bent met je vriendinnen op vakantie en geniet van al het lekkere eten, het warme weer en de mooie jongens die voorbij lopen op het strand. Maar langzamerhand sluipt het erin, zonder dat je daar erg in hebt. Het verlangen naar thuis groeit met de dag en het liefst plof je meteen neer op je veilige bedje, waarbij je moeder je nog even een knuffel komt geven. Terwijl je vriendinnen op vakantie klagen over je mood, zit jij in gedachten al thuis. Maar hoe kun je dat gevoel van heimwee nou verslaan als je nog een paar dagen te gaan hebt?

Heimwee kan een vervelend gevoel zijn wanneer je op vakantie bent. Je weet misschien niet hoe je ermee om moet gaan en je vriendinnen weten net zo weinig, maar om meteen naar huis te gaan bij het eerste gevoel van heimwee zie je ook niet zo zitten. Daarom geeft Girlscene je een aantal tips hoe je het beste om kunt gaan met heimwee. 


Bron

♥ Denken
Probeer er niet teveel aan te denken. Dat is misschien makkelijk gezegd, maar hoe meer je eraan denkt, hoe sterker het heimweegevoel wordt. Op deze manier voed je als het ware de heimwee wanneer je eraan blijft denken. Gaan je vriendinnen even het plaatselijke dorpje in om wat items in te slaan? Sla dit niet af, maar ga mee! Het geeft je hoofd even wat afleiding, waardoor je meer doet dan denkt en je zult merken dat je, tijdens dit uitstapje, er even niet aan hebt gedacht. 

♥ Wees optimistisch
Wanneer je pessimistische gedachten hebt, blijf je langer in die sleur zitten, waardoor het ook weer moeilijker wordt om eruit te komen. Het gevoel van heimwee sterker. Je maakt je vriendinnen er ook niet bepaald blij mee. Daarom is het belangrijk dat je tijdens je vakantie optimistisch blijft denken. Dit zorgt er namelijk voor dat je makkelijker uit dat gevoel van heimwee komt, want als het iets is dat jij kunt is het wel het verslaan van het heimweegevoel! Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je de heimwee accepteert, maar dat je nu eerst nog gaat genieten van je vakantie met je vriendinnen, want dat is ook heel leuk. Je zult zien dat als je dat vaak genoeg tegen jezelf zegt, je lekkerder in je vel gaat zitten. Dus kom maar op met die optimistische denkwijze! 

♥ Uit je gevoel
Als je merkt dat je heimwee hebt, is het belangrijk dat je dit accepteert. Op deze manier erken je het gevoel en dat is de eerste stap naar de oplossing. Zeg bijvoorbeeld tegen je vriendinnen of je vriendje hoe je je voelt. Het geeft je meteen een hele opluchting en laat je niet eerst een paar dagen rondlopen met dat gevoel van heimwee. Misschien dat je vriendje of vriendinnen zelf ook weleens last hebben gehad van heimwee en er goed mee om weten te gaan! Wanneer je het zegt kunnen zij er in elk geval rekening mee houden.


Bron

♥ Let it go
Het gevoel van heimwee is de ene dag sterker dan de ander. Kijk het daarom even aan. Omdat heimwee je het gevoel geeft van verlangens naar thuis is het goed als je even nagaat wat je zo mist aan thuis en probeer de dingen die je mist op te vullen met de dingen die je op vakantie hebt. Maak af en toe een ommetje, zodat je gewend raakt aan je omgeving. Sluit jezelf dus niet meteen af voor de omgeving waarin je je bevindt, want uiteindelijk raakt iedereen gewend aan zijn of haar omgeving, maar bij sommigen duurt het misschien net even wat langer. 

♥ Ritme
Heb je een bepaald ritme wanneer je thuis bent? Zoals om negen uur opstaan, ontbijtje eten en naar je telefoon grijpen? Houd dit dan in stand! Juist door deze routine wen je geestelijk en lichamelijk sneller aan een andere omgeving, omdat je iets meeneemt van thuis.

Hoe ga jij om met heimwee? Heb je nog tips? 

Bron: Goedgevoel

Pin je inspiratie in Pinbook

Must reads 👀