Food

Yummy: zo maak jij een overheerlijke Cinnamon Roll Cheesecake

cinnamon-roll-cheesecake

De winter staat natuurlijk in het teken van heerlijk eten en lekkernijen. De smaken van gingerbread, kaneel en pumpkin spice worden met allerlei dingen gemaakt. Denk aan heerlijke taarten, drankjes of snacks. Nu kwamen wij op TikTok een Cinnamon Roll Cheesecake tegen en dit moeten we even delen met jullie. Want dit wil je toch meteen maken? 

Cinnamon Roll Cheesecake

Ben jij fan van cheesecake en cinnamon rolls? Dan is deze Cinnamon Roll Cheesecake echt iets voor jou. Ga gezellig met je bestie, lover of familielid bakken en maak er een leuk winterdagje van. Want dit is echt next level bakken en het is niet zo gepiept, maar je houdt er wel een heerlijk eindresultaat aan over.

View post on TikTok

Zo maak jij deze heerlijke taart

Ingrediënten:

Bodem

  • 180 gram (Lotus of iets dat er op lijkt) koekjes
  • 55 gram bruine suiker
  • halve theelepel kaneel poeder
  • 85 gram gesmolten boter

Kaneel rol swirl

  • 220 gram bruine suiker
  • 39 gram bloem
  • theelepel kaneel poeder
  • 76 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 907 gram roomkaas
  • 220 gram bruine suiker
  • 120 gram zure room
  • 50 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • theelepel vanille-extract
  • snufje zout

 Cream cheese frosting

  • 85 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • theelepel vanille-extract
  • 240 gram volle slagroom
  • 1-2 eetlepels kaneel poeder

Hoe maak je deze overheerlijke cheesecake?

1. Als eerst zorg je ervoor dat alle ingrediënten goed zijn afgewogen en klaarstaan. Dit bespaart een hele hoop tijd en stress. Dan verwarm je de oven voor op 165 graden Celsius. Voor de bodem moet je de koekjes fijnmalen en dan voeg je de gesmolten boter, bruine suiker en kaneel toe. Dan doe je dit in de ingevette taartvorm en zet het even in de koelkast terwijl je aan de slag gaat met de inhoud van de taart.

2. Mix dan eerst de roomkaas tot een romige substantie. Vervolgens voeg je de bruine suiker, zure room, kristalsuiker, eieren, vanille-extract en een snufje zout er één voor één bij.

3. Om de cinnamon cheesecake helemaal af te maken heb je natuurlijk ook de kaneel smaak nodig. Dit maak je door de bruine suiker, bloem, kaneel en de gesmolten boter met elkaar te mengen tot een korrelige mix.

4. Haal de bodem uit de koelkast en giet het roomkaasbeslag erin. Doe dan de kaneel mix erbij en dan weer het roomkaasbeslag en doe dit om en om totdat er niks meer over is. Zorg dat je eindigt met een laagje kaneel en spatel dat dan heel ligt met het roomkaasbeslag.

5. Doe het dan voor 60-75 min in de oven en terwijl je wacht maak je de cream cheese frosting. Dit is erg gemakkelijk, je hoeft alleen de roomkaas en de volle slagroom op te kloppen. Doe dit los van elkaar en spatel vervolgens alles door elkaar heen tot het een mooie cream cheese frosting wordt.

6. Laat de taart afkoelen en decoreer het met de cream cheese frosting en smullen maar!

 

Beeld: Pies & Tacos