Beauty

Wat te doen tegen puistjes en mee-eters?

Puistjes en andere onzuiverheden komen altijd op momenten waarop je iets belangrijks hebt. Denk aan een date, sollicitatie of presentatie… Argh, waarom?! Gelukkig kun je er in de meeste gevallen iets aan doen én kun je het verbergen zodat je huid er alsnog redelijk vlekkeloos uitziet. In dit artikel vertellen we wat je tegen puistjes en mee-eters kunt doen. Lees snel verder!

Allereerst is het belangrijk dat je je gezicht grondig wast, maar dan wel met milde producten zodat je huid niet trekkerig aanvoelt. Wanneer dat laatste het geval is bereik je namelijk het tegenovergestelde effect. Een uitgedroogde huid gaat meer talg produceren wat de kans op onzuiverheden vergroot. Was je gezicht 's ochtends en 's avonds voor een optimaal resultaat. In dit artikel lees je hoe je je huid perfect reinigt.

Probeer verder gedurende de dag je gezicht niet te vaak aan te raken met je handen. We know, het is super lastig maar je kunt er wel op letten. Probeer tijdens saaie lessen op school liever je handen op tafel te houden in plaats van je hoofd er op te laten steunen bijvoorbeeld. Dit scheelt namelijk al een heleboel!

Was je handen regelmatig en houd je nagels kort uit hygiënisch oogpunt. Dit heeft alles te maken met het stukje dat hierboven staat.

Gebruik treatments plaatselijk om onzuiverheden op een goede manier te laten verdwijnen. Denk aan tea tree olie – dat werkt anti-bacterieel – en gels die speciaal voor onzuiverheden gemaakt zijn, zoals La Roche Posay Effaclar Duo+ of A.I. LUSH Grease Lightning is ook fijn. Breng dit aan op een schone huid en word wakker met een gavere huid.




Ze zeggen altijd 'voorkomen is beter dan genezen' en in het geval van puistjes is dat zeker waar. Op de Girlscene redactie gaan we Anna is Clear testen aangezien het belooft om puistjes en mee-eters te voorkomen. We like. De formule is 100% natuurlijk en tast de huid niet aan. Je brengt het 3 tot 4 keer per dag aan zodra je een puistje voelt opkomen. Het kost €24,95 en is te koop via de Anna is Clear website.

Maak elke dag je bril en telefoon schoon zodat bacteriën weinig kans maken om onzuiverheden te veroorzaken. Dit zijn namelijk twee dingen die talg en viezigheid van je huid verzamelen waardoor poriën sneller verstoppen. Het is een kleine moeite om zowel je bril als telefoon schoon te maken, dus neem er zeker even de tijd voor!

Stoom je gezicht eens per week om de poriën te openen zodat alle dirt kan vertrekken. Voeg eventueel tea tree olie toe en blijf lekker even zitten om je gezicht te stomen. Na het stomen kan je gezicht huidverzorging goed opnemen, dus breng zeker een masker aan en verzorg de huid daarna goed met producten tegen onzuiverheden. 

Wat doe jij om puistjes en mee-eters te voorkomen?

Bron en bron

Must reads 👀