Food

Pure chocolade: 7 redenen waarom het hartstikke gezond is

Elke vrouw is dol op chocolade. Vooruit, bijna elke vrouw. Met gemak eten we een reep op en achteraf hebben we spijt als haren op ons hoofd. Bij deze: dat is nergens voor nodig. Pure chocolade helpt zelf als je wil afvallen. Dat klinkt goed hé? Het wordt nog veel beter, want chocolade heeft nog veel meer voordelen. Eigenlijk is het hartstikke gezond! We hebben het dan wel over pure chocolade, maar dat moet de pret niet drukken, toch? 

Iedereen wordt intens gelukkig van een stukje chocolade terwijl je geniet van je kop koffie. Je denkt misschien dat dat tussen je oren zit, maar daar is niets van waar. Als je pure chocolade eet, komt het geluksstofje ‘endorfine’ vrij. Daarnaast zit in chocolade ‘serotonine’, dat werkt als een antidepressiva. Je wordt dus echt gelukkiger als je chocolade eet en dat is niet het enige voordeel. 

1. Het heeft een mediterende werking
Niks yoga, gewoon pure chocolade eten. Het bevat namelijk het liefdeshormoon ‘fenylethylamine’. Dat is hetzelfde hormoon dat je aanmaakt als je verliefd bent. Daarnaast is de geur van chocolade erg rustgevend, waardoor je in dezelfde staat kan komen als tijdens een meditatie. 

2. Goed voor je geheugen
Kijk, geheugentraining kunnen we altijd wel gebruiken en al helemaal als we daarvoor chocolade moeten eten. Pure chocolade bevat ‘flavanolen’. Dat is een stofje dat geheugenverlies vermindert. Het zorgt voor de elasticiteit van de bloedvaten en hierdoor stroomt het bloed makkelijker door de aderen. Om eerlijk te zijn gaat het dan met name om mensen die wat ouder zijn, maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen, toch? 

3. Afvallen
Afvallen met chocolade? Jazeker, daar is geen woord van gelogen. Pure chocolade met een hoog cacao-percentage en weinig toegevoegde suikers, helpt je bij het afvallen. Chocolade vanaf 77 procent cacao is goed voor je. De vetten zijn gezond en hebben geen invloed op het cholesterol. Ideaal toch? 

pure chocolade gezond4. Bevat vitaminen
Cacao komt van een plant, dus het heeft de werking van andere groenten. Pure chocolade bevat namelijk vitamine A, B12, D, E en nog andere voedzame stoffen. Reden genoeg om even een voorraadje in te slaan. 

5. Beschermt je huid
Als je een zonvakantie op de planning hebt, is het een optie om ter voorbereiding wat meer te genieten van pure chocolade. Prima excuus, want het beschermt namelijk je huid. Het verbetert de bloedtoevoer naar de huid en dat zorgt voor goede hydratatie. 

6. Vermindert stress
Pure chocolade bevat magnesium. Laat dit nou stressklachten verminderen. Als je genoeg magnesium in je lichaam hebt, kun je beter tegen stress en wordt je humeur beter. Dat is pas ideaal. Lees hier nog meer tips tegen stress. 

7. Tegen honger
Chocolade helpt tegen honger. Wauw, dat is precies wat we nodig hebben. De bitterheid van pure chocolade geeft je een voldaan gevoel en vermindert trek in eten. Wil je andere tips om van je hongergevoel af te komen? Lees dan dit artikel

Beeld: iStock | Bron: mens-en-gezondheid.info, gezondetips.nl, healthline.com

Must reads 👀