Lifestyle

Opgelet: Ryanair voert vanaf volgende week vervelende regel in

0
...

Macarons eten in Parijs, de Sagrada Familia bewonderen in Barcelona of shoppen in Londen: een uitstapje naar het buitenland heb je soms even nodig. Dankzij Ryanair vliegen we voor weinig geld naar het buitenland. Maar er gaan een aantal dingen veranderen. Vanaf volgende week voert Ryanair een nieuwe regel in wat betreft de bagage... 

Nieuw bagagebeleid
Vanaf maandag 15 januari heeft Ryanair een nieuw bagagebeleid. Je mag geen groot stuk bagage (een koffertje met wieltjes) meer meenemen in de cabine. Alleen tassen met de afmetingen 35 x 20 x 20 centimeter mogen mee de cabine in. Kleine koffertjes moeten vanaf nu in het ruim. Het is dus niet meer mogelijk om al je spulletjes bij de hand te hebben in het vliegtuig. Ook moet je na de vlucht wachten tot je bagage is afgeleverd op de bagageband. Het nieuwe beleid geldt niet voor iedereen: mensen met priority boarding mogen een klein koffertje mee te nemen in de cabine.

Minder vertragingen
Gelukkig is er niet alleen slecht nieuws. Het nieuwe bagagebeleid moet tot minder vertragingen leiden. Nu is er vaak geen plek voor alle bagage in de cabine, waardoor er lastminute koffers naar het ruim moeten worden gebracht. Ook heeft Ryanair het tarief voor grote koffers verlaagd van 35 euro naar 25 euro voor koffers met een gewicht van 15 tot 20 kilogram. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook