News

Rapper Boef is dit keer écht te ver gegaan

Rapper Boef is het afgelopen jaar al veel in het nieuws geweest. Ook deze week staat de rapper, bekend van het nummer ‘Habbiba’, weer volop in de schijnwerpers. Hoewel het nieuwe jaar pas drie dagen oud is, heeft de rapper het nu al zó bont gemaakt dat de Vlaamse radio zijn muziek niet meer wil draaien. Ook QMusic-dj Mattie Valk is helemaal klaar met de rapper. Lees hier waarom.

Onder vuur
Tijdens de afgelopen jaarwisseling kreeg de rapper pech met zijn auto en gaven een aantal vrouwen hem een lift. Einde verhaal zou je denken, maar niet voor rapper Boef. De rapper ligt namelijk flink onder vuur nadat hij op zijn Snapchat de vrouwen ‘kechs’ (hoeren) noemde.

Rapper Boef zou Boef niet zijn wanneer hij dit niet nóg groter zou maken. Zo noemde hij niet alleen de drie betreffende vrouwen hoeren, maar alle vrouwen. 

Watch on YouTube

Geen Boef meer op de radio
Voor veel mensen is dit not done, maar Boef zag geen reden om zijn excuses aan te bieden. Later komt de rapper terug op zijn opmerking, maar voor veel mensen is het dan al te laat. Zo ook voor de Belgische MNM-dj Karolien Debecker. Zij heeft daarom besloten vanaf nu geen muziek meer van Boef te draaien. In haar verklaring schrijft ze: “Beste Boef. In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio.”

Ook de Nederlandse radiozenders zijn helemaal klaar met Boef. Zo heeft Qmusic-dj Mattie Valk vanochtend in zijn show aangegeven de 24-jarige rapper niet meer te draaien. “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet. Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien.”

Politiek
De rapper maakt zelfs zo’n indruk met zijn opmerking dat de politiek zich ermee gaat bemoeien. Zo roept CDA-kamerlid René Peters eigenaren van clubs op om Boef niet meer te boeken voor optredens. “Ik kan me, net als zoveel anderen, kwaad maken om de gierende hypocrisie van deze rapper, wanneer hij na een storm van kritiek alsnog zijn excuses maakt”, schrijft hij op zijn blog.

Ook komt hij met een oplossing: “Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef. Dan is het weer gewoon Boef.”

Bekijk hier het excuses van de rapper:

Watch on YouTube

Bron: AD, Nieuwsblad | Bron: Brunopress