Lifestyle

Girls Issues: Hoe laat je een jongen weten als je hem leuk vindt?

1
...

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die een jongen bij haar op school wil laten merken dat ze hem leuk vindt. 

Hoi Girlscene redactie :)

Sinds ik op de middelbare school zit, heb een crush en ik zit nu in het examenjaar, dus ik heb al ongeveer drie jaar een crush. Ik heb hem natuurlijk ontmoet op school. We kennen elkaar niet zo heel goed, maar in het eerste jaar hadden we wel soort van contact met elkaar. Mijn vriendinnen en ik zaten meestal bij hem in de buurt en ik vond hem erg leuk. Ik hoorde later dat hij het wist dat ik hem leuk vond. Een andere vriendin van mij had aan hem al een keer gevraagd of hij mij leuk vond. Hij reageerde daarop met een "ik weet het eigenlijk niet." Ik vond het niet erg en gaf hem wat ruimte om erover na te denken, maar ik kreeg geen antwoord. Ondertussen wist bijna de helft van de school dat ik hem leuk vond. 

In het tweede jaar begon het contact een beetje te verdwijnen en waren mijn gevoelens voor hem onduidelijk. Ik zei tegen mijn vriendinnen dat ik hem niet meer leuk vond, terwijl ik van binnen niet zeker wist wat ik wilde. Toch bleef ik ergens van hem houden. 

Nu in het examenjaar heb ik nog steeds gevoelens voor hem, maar ik weet niet hoe ik dat duidelijk moet maken aan hem. Zouden jullie mij hierbij kunnen helpen?

xxx
Anoniem

Lieve anoniem,

Natuurlijk gaan wij jou helpen. Soms is het ontzettend lastig om te bepalen wat je voor iemand voelt. En dat de jongen op wie jij een crush hebt niet echt duidelijkheid geeft, maakt het ook niet makkelijker. Nu je in je laatste jaar zit, is het begrijpelijk dat je de knoop wilt doorhakken en contact met hem wil zoeken.

Hoe ga je dit aanpakken? Maak op school wat vaker een praatje met je crush en dan merk je al vrij snel wat hij van jou vindt. Als hij jou ook vaker aanspreekt op school, weet je dat je goed zit. Dit vergt natuurlijk wel wat zelfvertrouwen, maar geen paniek in dit artikel lees je tips. Stuur hem ook eens een berichtje en vraag of hij ook naar die les gaat, of wat hij van het weekend gaat doen. Op deze manier geef je hem sneaky een hint dat je hem wel ziet zitten. Volg hem ook sociale media, want dat geeft ook een teken dat je hem wel interessant vindt. Als hij positief reageert op deze signalen, ga je de goede kant op. Let er wel op dat jij niet elke keer het voortouw moet nemen. Laat hem ook een keer het gesprek beginnen. Als hij leuk reageert op je berichtjes is het een idee om voor te stellen om een keer wat af te spreken samen. Als hij daar 'ja' op zegt, dan zit je echt goed. 

Als je na een tijdje nog steeds niet weet of hij jou ook leuk vindt, moet je even dit artikel lezen. Dit zijn negen vragen om erachter te komen of hij jou écht leuk vindt. 

Succes!

Liefs,
Girlscene

Beeld: iStock

 

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 maanden geleden Joyadai

    I know the struggle. Ik heb nu twee jaar een crush op Sam en ik denk dat hij mij ook leuk vind en eerst zat hij bij mij in de klas, maar nu zit hij in een andere klas en wordt heel erg close met een ander meisje en nu weet ik dus niet wat ik moet doen, want ik durf het hem ook niet te zeggen. (Volgens mijn beste (Jongens) vriend is hij te droog voor liefde net zoals hij zelf) )

  1. 1