Lifestyle

18x wat te doen met je moeder op een regenachtige dag

Soms moet je even extra lief zijn voor je moeder. Het is altijd leuk om samen wat met mamsie te doen. Nu het wat vaker regent, vallen een paar activiteiten af. Maar dat mag de pret niet weerhouden om iets te doen met haar! Er zijn genoeg plekken en dingen om te doen. Wat inspiratie nodig? Lees dan verder. 

1. Musical
Houden jullie allebei van theater, muziek en dans? Bezoek dan eens een musical.

2. Overdekt winkelcentrum
Shoppen is altijd leuk, ook met je moeder. In overdekte winkelcentrums zijn veel winkels om te bezoeken. Je rekening zal het misschien minder leuk vinden, maar ach! Je moet wat voor een moeder-dochter dag over hebben.

3. Naar de film
Er draaien in het najaar weer veel leuke en nieuwe films. Genoeg keuze voor jou en je moeder. Lekker lachen om een humoristische film of elkaars hand vasthouden van angst bij een horrorfilm. 

4. Weekendje weg
Hiervoor moeten jullie wel even wat langer sparen, maar samen een weekendje weg is harstikke gezellig om een keer samen te doen. Kies een stad uit waar jullie nog nooit zijn geweest. Boek een hotelletje in de buurt en ga de stad ontdekken. 

5. Bakken
Als je de koekjes niet laat verbranden is bakken een activiteit om te doen. En daarna samen opeten natuurlijk ;).

6. Concert
Een concert is ook leuk om met je mams heen te gaan. Er is vast wel een artiest waarvan jullie beide fan zijn en vals mee kunnen zingen.

7. Naar de spa
Een dagje tot rust komen met je moeder kan op geen betere plek dan bij de spa. 

8. Een grote bibliotheek bezoeken
Als jullie boekenliefhebbers zijn is een bibliotheek misschien een keer tof om te bezoeken. Kies dan wel een grote bibliotheek uit waar jullie de hele dag rond kunnen lopen. 

9. High tea
Wil je weer eens lekker bijkletsen met je moeder? Reserveer dan een high tea. Een middag met verrukkelijke hapjes en een lekker kopje thee.

10. Sporten
Voor een wat actievere activiteit is samen sporten een idee. Je krijgt hierdoor een betere band en samen een energieboost. 

11. Overdekte rondvaart
Dagje Amsterdam gepland maar komt het met bakken uit de hemel? Ga dan een rondvaart maken door de grachten. Je ziet dan een groot deel van Amsterdam en het is ook nog eens hartstikke gezellig.  

12. Museum
Er zijn veel musea te bezoeken en het is nog eens leerzaam ook! Kies een museum uit waar jullie allebei van houden. Komen jullie er niet uit? Madame Tussauds is een keuze die vrijwel iedereen leuk vindt.

13. Uiteten
Een hapje eten met moeders is nooit verkeerd. Even lekker lunchen in de stad of ‘s avonds met z’n tweeën uiteten. 

14. Manicure/pedicure
Als je vindt dat jullie toe zijn aan een manicure, ga dat dan gezellig doen! 

15. Netflix marathon
Op Netflix staan veel films en series die je met je moeder kunt kijken. Kies een serie uit, zet hem op play en kruip lekker de hele dag onder een kleedje. 

16. Herinneringen ophalen
Hoe gezellig is het om oude fotoboeken van de zolder te pakken en die door te kijken. Zeker weten dat jouw moeder met de grappiste verhalen over jou en je broertjes en zusjes komt.

17. Spelletje spelen
Lekker ouderwets spelletjes spelen kan natuurlijk ook! Monopoly, Ganzenbord, Mens Erger Je Niet. Die regenachtige dag is zo voorbij met spelletjes. 

18. Boodschappen doen
Dit is misschien niet de leukste activiteit uit het rijtje, maar boodschappen doen moet ook gebeuren. Het is wel heel gezellig om een keer met je moeder mee te gaan. Kan je ook even smeken of ze die heerlijke Tony’s Chocolonely reep voor je wil kopen ;).

Beeld: iStock

Must reads 👀