Beauty

7 make-uptips voor meiden met sproeten

De meiden die ze niet hebben, willen ze wel en de meiden die ze hebben, willen ze niet. Sproetjes. De een vindt ze onwijs leuk, de ander werkt ze het liefste weg. Als je sproetjes hebt, is make-up aanbrengen soms wat lastiger. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Sproetjes maken je gezicht uniek en dat maakt ze ook zo leuk. 

1. Foundation
Je sproetjes wegwerken is echt zonde! Sproetjes maken jouw gezicht uniek. Als je je sproeten verbergt onder een laag foundation, krijg je een grauw gezicht en dat wil je niet. Een te donkere foundation kleur is ook geen optie. Kies daarom altijd de kleur van je nek. Voor een mooi resultaat kun je het beste je foundation mengen met een dagcremé. Op die manier wordt de foundation wat transparanter. Je hebt dan alsnog een lichte dekking, maar blijft de sproetjes nog wel zien.  Wat je ook kan gebruiken is een BB-cream. Het verzorgt en bedekt je huid. Perfect voor als je sproeten hebt!

2. Concealer 
Wees voorzichtig met concealer. Concealer kan namelijk je sproetjes volledig bedekken. Breng altijd eerst foundation aan en dan pas concealer. Heb je na je foundationbasis nog oneffenheden, verberg dat dan met concealer. Gebruik hiervoor een vloeibare concealer. De sproeten komen er dan nog lichtelijk doorheen.

3. Oogmake-up 
Wil je minder aandacht naar je sproeten? Dan is oogmake-up de oplossing. Door bruine eyeliner en mascara te dragen, accentueer je je ogen. Een nude make-up look kan onwijs mooi staan als je sproetjes hebt, maar let wel op welke nude kleuren je gebruikt. Oogschaduwkleuren in de kleur van je sproetjes kun je beter vermijden.

4. Lippen
Net zoals met ogen zijn lippen perfect om de aandacht niet op je sproeten te leggen. Pas op met lichte tinten als roze en oranje. Een felle lipkleur of paars/bruintinten staan mooier. Gebruik onder je lipkleur een lipliner. Dit vergroot je lippen een beetje en je lippenstift blijft mooier zitten.

sproetensproeten5. Blush
Een blush maakt je look net even wat frisser. Door roze/oranje tinten te gebruiken, accentueer je je sproeten juist weer.

6. Wenkbrauwen
Je make-up look is pas af wanneer je wenkbrauwen on fleek zijn. Teken je wenkbrouwen bij in de vorm die bij jou hoofd past. Doe dit met de kleur van je haar. Vaak hebben meiden met sproetjes lichte wenkbrauwen. Je zou je wenkbrauwen dus ook wat donkerder kunnen maken. Als je al vollere wenkbrauwen van jezelf hebt, kun je ze ook alleen een beetje bijkleuren.

7. Bronzer en contouren
Een koele bronzer past het beste bij een huid met sproeten. Een te donkere  bronzer gaat lijken op de kleur van je sproeten. Als je wilt contouren pas dan op dat je niet teveel gaat contouren, maar heel lichtjes. Breng blush en bronzer nooit op een natte basis aan. Dan krijg je gegarandeerd vlekken.

Must reads 👀