Food

4 recepten voor het avondeten met avocado

Hét fruit waar iedereen nu helemaal wild over is: avocado! Dit lekkere fruit is gezond én goed voor elke maaltijd. Naast ontbijt, lunch en borrelhap, kan je de avocado ook nog eens lekker door je salade of avondmaaltijd gooien. Wij hebben een aantal tips hoe je de multifunctionele avocado het beste door je avondeten kan mengen. 

Spinaziesalade met avocado

Ingrediënten:  
– 250 g verse ravioli met 5 kazen (pasta)
– 15 g basilicum (bakje)
– 2 sneetjes witbrood
– 250 g cherrytomaten
– 2 el olijfolie
– 1 eetrijpe avocado
– 300 g gewassen spinazie
– 7 el sladressing knoflook (fles 270 ml)

Wat moet je doen:
1. Kook de pasta.
2. Snijd ondertussen het brood en de tomaatjes in blokjes. Bak de broodkblokjes 5 minuten in de pan. Schep de regelmatig om. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes. 
3. Snijd de avocado in plakjes en de spinazie grof. Gooi dit, samen met de basilicum en sladressing, in een schaal. Schep de pasta, tomaten en croutons erbij. Voeg nog wat peper en zout toe, en klaar! 

Pasta met zalm en avocado

Ingrediënten: 
– 250 g speltpenne
– olijfolie
– 1 citroen (schoongeboend)
– 1 teen knoflook
– 200 g bimi
– 1 eetrijpe avocado
– 300 g zalmfilet
– 400 g wilde spinazie

Wat moet je doen: 
1. Kook de pasta.
2. Pers ondertussen de helft van de citroen en snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi en snijd de avocado in repen. 
3. Verhit de pan en gril de zalm 8 minuten. Gril de laatste vijf minuten de avocado mee. 
4. Roerbak de bimi vervolgens met de knoflook in een wok voor twee minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak nog vier minuten. Meng de zalm met de pasta en de groenten, en gooi de avocado erbij. Klaar. 

Ingrediënten: 
– 150 g ongezouten cashewnoten
– 2 eetrijpe avocado’s
– 3 el citroensap
– 75 g veldsla
– 75 g rucola
– 4 el extra vierge olijfolie met basilicum
– ½ teen knoflook
– 6 plakjes gerookt ontbijtspek

Wat moet je doen: 
1. Verhit de pan en rooster de noten drie minuten. Snijd vervolgens de avocado in stukken en sprenkel er een beetje citroensap overheen. 
2. Gooi de veldsla, rucola en avocado samen in een schaal. Doe een beetje citroensap, basilicumolie en knoflook bij elkaar in een bakje en roer tot een dressing. Proef net zo lang tot het goed smaakt. 
3. Gril de ontbijtspek drie minuten met een beetje olie eroverheen. Laat uitlekken op keukenpapier en voeg vervolgens toe aan de salade. Schep vervolgens de dressing met de noten en klaar is je salade. 

Avocado love eten recepten

Couscoussalade met avocado

Ingrediënten:
– 1 citroen
– 500 ml kippenbouillon (van tablet)
– 200 g couscous
– 1 avocado
– 15 g verse munt (zakje)
– 30 g verse peterselie (zakje)
– 3 el kappertjes
– 4 el extra vierge olijfolie
– 50 ml kraanwater
– 300 g stoomgroenten sperziebonen
– 2 tonijnsteaks (vers)

Wat moet je doen: 
1. Pers de citroen uit. Breng de bouillon aan de kook en voeg de couscous toe. Snijd de avocado in plakken en besprenkel er citroensap overheen. 
2. Voeg peterselie, kappertjes, citroensap, olie, 1 eetlepel couscous en het water in de keukenmachine (of mix het met een mixer). Pureer tot een saus. 
3. Stoom de groenten. Schep de couscous met 1/3 van het sausje en schep de groenten om met 1/3 van het sausje. 
4. Gril de tonijn 4-5 minuten. Bestrooi de tonijn met peper en zout en snijd de vis in plakken.
5. Leg de couscous met de stoomgroenten op de borden, samen met de avocado en tonijn. Gooi de rest van het sausje erop er klaar. 

Avocadosalade met quesedillas

Ingrediënten:
– 2 avocado’s
– 20 g guacamole seasoning mix
– 4 tomaten
– 1 rode ui
– 75 g veldsla
– 8 tortilla’s
– 200 g geraspte jong belegen kaas

Wat moet je doen: 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de avocado met de seasoning mix. 
2. Snijd de avocado in blokjes en de tomaten in plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Meng de avocado, de tomaat, sla en ui. 
3. Smeer op de helft van de tortilla’s een laagje guacamole en verdeel de kaas. Leg er een tortilla op. Bak ze ongeveer acht minuten. Snijd de quesedillas met een mes in vieren schep de salade ernaast. Klaar! 

Lees ook: 

Bron: Ah.nl | Beeld: Pixabay

Must reads 👀