Lifestyle

12 dingen die je niet moet doen na een break-up

Oh nee toch, het is uit met de allerleukste jongen die er bestaat! Misschien heeft hij het uitgemaakt of misschien heb jij er een punt achtergezet. Hoe dan ook, break-ups zijn altijd vervelend en je komt automatisch in een aantal fases terecht. De enige echte break-up-fases. Woede, ontkenning en verdriet. Alles komt voorbij. Er zijn toch wel even een paar dingen die je beter niet kan doen als het net uit is, hier komen ze.

Deze dingen moet je dus niet doen: 

1. Dronken een appje sturen
Sowieso is het geen goed plan om naar de fles te grijpen als je relatie net is beëindigd, maar het is nog dommer om je kersverse ex een berichtje te sturen. Je weet zelf ook wel dat je in deze staat waarschijnlijk iets gaat zeggen waar je spijt van gaat krijgen de volgende ochtend. Dus niks zeggen! 

2. Bellen
Bij bellen geldt dezelfde regel als hierboven, alleen bel je ook in nuchtere toestand, op moment van zwakte. Vraag aan je vriendinnen om jou niet uit het oog te verliezen als jij een ik-bel-mijn-ex bui aan voelt komen. Of verwijder zijn nummer, weer een zorg minder. (Makkelijker gezegd dan gedaan, dat snappen we).

3. Alle foto’s verscheuren
Later als je twintig jaar gelukkig getrouwd bent en drie kids verder wil je misschien nog eens aan je kleine kleuters laten zien met welke jongen jij ooit in je tienerjaren hebt doorgebracht. Dus je mag zeker foto’s verscheuren, maar zorg dat je een back-up foto op je laptop hebt staan van jullie samen. Ergens ver weg in een mapje. 

4. Radicaal naar zijn huis toegaan om je liefde te verklaren
Het is sowieso een goed idee om een tijdje minimaal drie kilometer van zijn huis vandaan te blijven, om frustraties en awkward gesprekken te voorkomen. En het is al helemaal niet handig om naar zijn huis te fietsen… Hij zit daar waarschijnlijk niet op te wachten en jij wordt alleen maar teleurgesteld. Even serieus, wat wil je ermee bereiken? 

5. Seks met hem hebben 
Op zich is het niet verkeerd om een rebound te hebben. Maar je rebound moet dus niet de jongen zijn die het net heeft uitgemaakt. Dit wordt namelijk sowieso huilen voor één van de twee. Seks met je ex is altijd vaag en er kan snel miscommunicatie ontstaan. Daarom is het slim dat je, als je toch behoefte hebt aan seks, je vooral iemand vindt die totaal niet op je ex lijkt. 

6. Uit wraak met zijn beste vriend zoenen
Natuurlijk is het pijnlijk als hij het met je uitmaakt. Al helemaal als het om een stomme reden gebeurd is, of als hij is vreemdgegaan. Maar dit geeft jou niet het recht om even diep te zinken als je ex. Zijn beste vriend was en ís nog steeds verboden terrein! 

7. …Überhaupt met veel andere jongens zoenen
We get it, je wil stoom afblazen en jij verwerkt een break-up door met de rest van je dorp te tongen. Super begrijpelijk, maar niet heel slim. Voor je het weet heb je een reputatie aan je broek hangen en als je zelf voelt dat het weer tijd is voor een serieuze relatie, is er geen één leuke jongen meer over. 

8. Aan iedereen vertellen hoe ‘slecht’ jullie seks was
Natuurlijk ben je boos en misschien was de seks niet goed. Maar het is niet slim, en ook niet heel respectvol, om op elk feest waar je komt te schreeuwen dat jullie seks echt mega slecht was (of dat hij een kleine penis heeft). Dat zijn dingen die je het liefst van de daken schreeuwt, maar daar ga je later zeker spijt van krijgen. 

9. Hem stalken op social media
Probeer jezelf zoveel mogelijk af te leiden door met vriendinnen af te spreken en naar feestjes te gaan. Sluit jezelf dus niet op om vervolgens snotterend naar zijn profielfoto te staren en om de seconde te checken of hij nog wat heeft gedeeld op Facebook. Vermijd het gestalk!

10. BFF blijven met zijn ouders 
Misschien vind je zijn ouders hartstikke leuk en wil je het liefst friends forever blijven met zijn moeder, maar voor nu is het slim om even wat afstand te nemen. Zijn ouders moeten waarschijnlijk ook nog verwerken dat hun superlieve, leuke en knappe schoondochter niet meer elke dag over de vloer is. 

11. Huilen in de club
Natuurlijk mag je huilen! Maar niet in de club, met vriendinnen, als je hebt gedronken. Je vriendinnen zijn er zeker voor je, maar als jullie na veel gekibbel toch hebben besloten om uit te gaan, zet dan voor één avond je verdriet aan de kant en feest alsof je hart nooit is gebroken! 

12. Idealistisch terugdenken aan de relatie
Het is uit met een reden. Wat dus betekent dat je niet, nu het uit is, ineens moet denken dat jullie relatie alleen maar rozengeur en maneschijn was. Dat was het namelijk niet, anders was het nu niet uit. 

Lees ook: 

Bron: Bustle.com, Cosmopolitan.com, Buzzfeed.com | Beeld: iStock 

Must reads 👀