News

"Dit is Tim. Hij stierf bij een online challenge"

2
...

Van de squat challenge tot cinnamon challenge: eens in de zoveel tijd komt er weer een hype voorbij waar we massaal aan meedoen. Challenges lijken in eerste instantie onschuldig, maar het kan ook helemaal mis gaan. Vorige maand stierf de 16-jarige Tim Reynders uit Arkel doordat hij meedeed aan de choking challenge. Zijn aangrijpende verhaal lees je hier. 

Rustige jongen

De ouders van Tim hebben met het verhaal van hun overleden zoon bewust de publiciteit opgezocht. Vader Geert en moeder Anita hopen dat tieners en ouders gewaarschuwd worden over de gevaren van challenges. "De boodschap is vooral dat ouders niet moeten denken, 'dat doet mijn kind niet'. Dit paste ook niet bij Tim. Hij was een rustige, voorzichtige jongen die anderen juist wees op gevaren. En toch gebeurde het,'' zegt een woordvoerder van de familie. 

Fatale challenge

Tim deed mee aan de choking challenge waarbij je jouw halsslagader dichtknijpt en loslaat voordat je stikt. Door het zuurstofgebrek zou je een 'kick' krijgen. De tiener gleed uit toen hij moest loslaten en kwam om het leven doordat de riem zijn ademhaling blokkeerde. Hij heeft het allemaal gefilmd. Hierop is te zien dat hij zichzelf niet kan bevrijden. 

Waarschuwing

Zijn ouders hadden geen idee dat Tim mee zou doen aan zo'n levensgevaarlijke challenge. “Hij appte op zijn 16de nog om te vragen of hij een bakje chips mocht pakken als hij eens een avond alleen thuis was," zegt moeder Anita tegen De Volkskrant. De ouders kunnen maar moeilijk bevatten dat hun lieve, rustige zoon er niet meer is door een challenge. "Dat betekent dat het echt ieder kind kan gebeuren," aldus zijn moeder. 

Lees ook: 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 6 maanden geleden Xxgirlsthingsxx

    Mijn vriendin had dit aan me vertelt, omdat wij redelijk dichtbij Arkel wonen. En.. Ik weet eigenlijk niet wat ik er op wil zeggen. Het is gewoon zo erg. Ik kan me gewoon niet beseffen dat iemand gestorven is bij zo'n challenge. En ik kan me ook niet beseffen wat die ouders moeten doormaken op zo'n moment. Je kan terugkijken hoe je zoon is gestorven. Waar gaat het naartoe met de wereld van challenges?

  • 6 maanden geleden fleurdk

    Hebben jullie Perle Bleue geprobeerd?

  1. 1