Fashion

OMG! Dit feitje over Primark weten veel mensen nog helemaal niet

1
...

Struin jij net als de rest van modeminnend Nederland Primark filiaal na Primark filiaal af in de hoop een paar goede koopjes te scoren? Dan hebben we nieuws voor je. Want de winkel waar jij naar hartelust shopt en met drie tassen naar buiten loopt heet van origine helemaal geen Primark. Huh? Ja, je leest het goed. Girlscene vertelt je er in dit artikel meer over.

Voor een betaalbaar jurkje, rokje of een zonnebril van €1 weet je meteen waar je moet zijn: je gaat met je vriendinnen naar Primark. Bovendien ben je niets anders gewend dat Primark 'gewoon' Primark heet. Maar guess what, de keten draagt eigenlijk een andere naam. Of nou ja... Laat het ons even uitleggen.

primark penneys

Penneys

Primark komt niet uit Engeland zoals veel mensen denken, maar uit Ierland. En de winkels daar dragen de naam Penneys in plaats van Primark. En ja, het behoort wel écht tot dezelfde keten. Hoe zit dat dan? Zoals je wel begrijpt was de winkel in Ierland óók een groot succes en dat betekent vaak dat er uitbreiding op de planning staat. In 1975, vijf jaar na de opening van de eerste winkel in Ierland, wilden ze in Engeland van start gaan. Maar dat is niet zo makkelijk als gedacht! Er stond hen een rechtszaak te wachten als ze een Penneys zouden openen, aangezien ze dan in de problemen zouden komen met het Amerikaanse J.C. Penney. Daarom dragen de winkels buiten Ierland nu de naam Primark. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 6 maanden geleden Amica

    Leuk weetje!

  1. 1