Lifestyle

Heb jij soms ook het gevoel dat er iets 'mist' in je leven?

12
...

Herken je dat: het gevoel dat je iets mist? Je weet niet zo goed wat, maar ergens knaagt er iets. Je hoopt dat die ene populaire jongen je leuk vindt, je wilt slank zijn en je hoopt dat je foto op Instagram voldoende likes krijgt. Maar dat knagende gevoel, dat blijft. Maar wat is het dan, dat we missen?

Vaak weten we heel goed wat we moeten doen om als meisje de aandacht van een jongen te krijgen. Laten we eerlijk zijn: wie wil er nou niet bewonderd en gezien worden? Als je geen vriendje hebt, ben je dan niet leuk genoeg? We hebben er veel voor over om gezien te worden en sturen zelfs naaktfoto’s, waarmee we over onze eigen grenzen gaan. ‘Anderen doen het toch ook?’ Dus waarom zou jij het dan niet doen?

Je hoort om je heen mensen advies geven over eigenwaarde en dat je jezelf moet respecteren. Dat niet alleen: je moet van jezelf houden, want dat is belangrijk. Maar hoe doe je dat dan, als je continu het gevoel hebt dat je anders en beter moet zijn? Hoe kom je een dag door als je niet van je omgeving te horen krijgt dat je er mag zijn, gewoon om wie je bent en niet om hoe je eruitziet en wat je doet? Hoe weet je eigenlijk of je wel ‘leuk, mooi en goed genoeg’ bent, als niemand dit tegen je zegt of in een reactie op Instagram met je heeft gedeeld?

Daarbij is er is ook die constante druk en invloed van je omgeving. Wat gisteren nog ‘in’ was, is vandaag alweer ‘uit’. Je wenkbrauwen moesten eerst dun zijn, maar vervolgens lees je dat ze weer super dik moeten zijn. Eerst is kort haar de nieuwste trend, om vervolgens op social media te horen dat lang haar ‘het’ helemaal is. Je volgt continu anderen in hoe je moet zijn en eruit moet zien, zonder jezelf de vraag te stellen wat voor jou klopt. Kortom, je bent continu bezig met de buitenwereld, zonder te luisteren naar je eigen wereld.

zelfvertrouwen, liefde

Word jij ook zo moe van het voldoen aan al die plaatjes die jou vertellen hoe een meisje/vrouw eruit moet zien, zich moet gedragen, bewegen en praten? Super, wij ook! Het enige plaatje wat namelijk belangrijk is, is dat geweldige plaatje in de spiegel dat elke dag naar jou kijkt. Wanneer heb jij voor het laatst echt naar je eigen mooie spiegelbeeld gekeken en tegen jezelf gezegd hoe geweldig je bent?

Jezelf waarderen en weten wat je waard bent, is essentieel. Hier gaat het bij Verkering met Jezelf over. Verkering met mezelf? Ja, met jezelf! De relatie die je met jezelf hebt, is de allerbelangrijkste relatie die er is. Lees in ons volgende artikel hoe je stap voor stap leert om voor jezelf te zorgen en JA tegen jezelf te zeggen. Dat knagende gevoel, dat gevoel van iets missen, is niet iets wat je buiten jezelf zal vinden. Dat vind je niet op social media, bij een vriendje, door zoveel mogelijk uit te gaan of in hoe je eruitziet. Er is daar buiten namelijk niets geweldiger dan jij. Op het moment dat je het gevoel hebt dat je iets mist, mis je dus jezelf.

Dit is een samenwerking met het initiatief 'Verkering met jezelf'.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 6 maanden geleden Lieke

  Goed artikel!!

 • 6 maanden geleden fleurdk

  Goed geschreven zullen jullie iets ovee flexa Plus schrijven?

 • 6 maanden geleden Disneyfreakxx

  Goed geschreven, top artikel! Ik wil meer☺️

 • 6 maanden geleden Lisette

  Goed geschreven, een keer wat met diepgang.

 • 6 maanden geleden aapje_jannie

  heel mooi geschreven. dat laatste stukje hielp mij zelf heel goed. nu ga ik maar eens goed nadenken wat IK wil en niet wat anderen willen!!! ga zo door

 • 6 maanden geleden greengarden

  Goed artikel!

  Alleen een kleine kanttekening: de twee artikelen die jullie hiervoor geplaatst hebben, gaat over 'trends' en in 1 artikel staat zelfs dat de gehele Girlscene redactie lekker eraan mee doet,

 • 6 maanden geleden Sara Bakker

  Wat een mooi artikel. Ik zeg vaker zulke artikelen plaatsen. Het is hard nodig om hier in deze maatschappij aandacht aan te besteden!

 • 6 maanden geleden Je volerai

  Goed artikel, zoiets wil ik wel vaker lezen!

 • 6 maanden geleden Joyadai

  Jezelf zelfverzekerd voelen doe je juist door in je eigen keuze kleding rond te lopen en niet die in de maatschappij zijn ogen mooi is. Maar toch staat er zelfs nog onder dit artikel "nageltrends die je niet mag missen" en die komen dus ook wel vaker voor.

 • 6 maanden geleden PaperTown

  Wat prachtig geschreven, soms heb je dit inderdaad, zoals @Mandarijntje zegt, even nodig dit soort artikelen zijn leuk om te lezen!

 • 6 maanden geleden Mandarijntje

  Wauw wat een mooi artikel! Soms heb je dit even nodig om weer verder te gaan. Hopelijk gaan jullie vaker van dit soort artikels schrijven. Echt super goed en mooi geschreven!

 • 6 maanden geleden Sam♥

  Dit is heel waar en erg goed geschreven, ik denk de laatste tijd veel aan het idee van zelf-respect en hoe dat past in deze (let's be honest 'self-obsessed society'. Mijn favoriete boek is Jane Eyre (Brontë), de manier waarop zij leeft, alhoewel in andere context en tijd, demonstreert de vorm van zelf-respect die ik graag zou willen hebben. Ondanks wat mensen van haar vragen, ondanks wat er van haar verwacht wordt en ondanks het feit dat ze dagelijks verteld wordt dat ze 'plain' zelfs te onaantrekkelijk is blijft ze toch gewoon zichzelf en kiest ze voor wat haar blij maakt. Ik denk dat we allemaal wat kunnen leren van haar. We have to love ourselves, not because we're so lovable but because it makes us a little less miserable. Thanks voor je mooie post!

 1. 1