News

Voormalig graatmager model at 500 calorieën per dag, maar is nu plussize model

8
...

Haar avondeten bestond uit 20 gestoomde sojabonen, en moest zichzelf ook nog aan een bizar sportregime houden. Liza Golden stond aan de top van haar modellencarrière. Toch heeft ze het roer drastisch omgegooid. Van streng dieet van 500 calorieën per dag naar een gezonde levensstijl. Liza werkt nu als plussize model en het verschil is énorm.

Top van carrière
Liza deelt een foto van toen en nu. "Op de linkerfoto zie je mij aan de top van mijn carrière. Het was mijn eerste fashionweek waarin ik de maat had die ik moest hebben. Ik liep geweldige shows waarvan je zou denken dat het nooit zou kunnen, met meiden waar ik ooit tegenop keek. Het gaf echt een adrenalinekick," schrijft ze. 

Uithongeren
Haar carrière ging als een speer, maar Liza was niet gelukkig. Ze hongerde zichzelf uit en diende zich te houden aan een onrealistisch sportschema. "Toen ik flauwfiel in mijn appartement tijdens het bereiden van mijn avondeten, ben ik met mijn absurde dieet en sportregime waar ik mij aan diende te houden gestopt. Ik besloot dat ik het zelf kon."

Body positive blogger
Inmiddels is Liza vele kilo's zwaarder en heel veel gelukkiger. Ze werkt nu als plussize model. Wel is ze gestopt met het lopen van catwalkshows. Via haar Instagram wil ze iedereen aanmoedigen om je figuur te omarmen. Hieronder zie je toen en nu. Liza is prachtig en inspirerend!

Lees ook: 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 8 maanden geleden kopjechino

  Sorry maar ik geloof haast niet dat zij gezond eet en 5 keer per week sport als ik de rest van haar Instagram zie. Misschien is het geen overgewicht maar ik vind het ook geen 'normaal' of gezond gewicht tbh.

 • 8 maanden geleden Marleen

  @lizagoldenreal "On another note, for those of you who are constantly telling me to exercise save your breath! For the 20th time, I work out 5 times a week with a personal trainer, I have toned my stomach/bum up a lot in the past few weeks, clearly enough to make some of you think I'm sitting around photoshopping my candid insta pics. If you're looking for a size 0 model, unfollow me, get off my page, and follow someone else."

 • 8 maanden geleden Nirvana

  Huh? Hoe lijkt ze in de rechter foto overgewicht te hebben? Dit zijn niet twee uitersten hoor, naar mijn mening. Men denkt tegenwoordig dat als je een platte buik hebt dat je geen overgewicht hebt en iets in de trant van een buikje dan wel. Een buikje is geen maatstaf voor gezondheid. Wat er binnen je lichaam gebeurt bepaalt hoe gezond je werkelijk bent. Al ben ik het eens met Gathering dit in de media er niet een goed beeld gegeven wordt qua gezondheid tov lichaamsgewicht. Het is of het helemaal ophemelen van een ongezond dieet en overgewicht hebben of hele dunne modellen en platte buikjes worden opgehemeld (dan hebben we ook nog dikke billen ed dmv sport).

 • 8 maanden geleden Pinkiewink

  Nou, de rechtse is geen perfect gewicht maar dat is nou geen uiterste zeg.

 • 8 maanden geleden Cypresses

  @reacties hieronder. Mis ik hier soms iets ofzo? Hoezo zijn dit beide uiterste? Toegegeven de linker vind ik ook veel te mager (ondergewicht) maar de rechter is in mijn ogen normaal? Lijkt mij iig niet dat ze overgewicht heeft. Vraag mij dan af wat jullie daar tussen in vinden? Modellen van de Hunkemöller waarschijnlijk?

 • 8 maanden geleden Mereltjuh

  @gathering opzich vind ik rechts er nog niet heel erg uitzien, ze ziet er wat voller uit, maar nog steeds gezond. Maar het is waar, ik mis de modellen die niet de uitersten laten zien.....

 • 8 maanden geleden CARO xoxo

  Gathering, ik ben het helemaal met je eens!

 • 8 maanden geleden Gathering

  In de rechtse foto lijkt ze overgewicht te hebben, het is allebei ongezond. Bijzonder hoe de media constant reageert op te dunne modellen, ondergewicht en anorexia e.d. met de andere kant van het extreem: modellen met overgewicht terwijl er sprake is van een ware obesitas epidemie in de Westerse wereld.

 1. 1