Lifestyle

Waarom je nóóit je telefoon op een openbare plek moet opladen

Je kent het wel. Je gaat met een volle telefoon ‘s ochtends van huis en halverwege de dag is je batterij nog maar op 20%. Dit is het moment dat je mobiel spontaan uit kan vallen en je hopeloos in de steek laat. Gelukkig heb je tegenwoordig steeds meer oplaadpunten waar jij je telefoon snel kan voorzien van wat extra juice. Zo kun je toch een lekker muziekje luisteren of zonder problemen de weg naar je afspraak vinden. 

Toch is het opladen van je telefoon op een openbare plekken niet zonder risico’s. Hackers kunnen tegenwoordig via oplaadkabels je telefoon al hacken. Een oplaadkabel is natuurlijk niet alleen om je mobiel te voorzien van stroom. Het is ook een hulpmiddel om gegevens van je telefoon op je computer te zetten.

opladen openbare ruimte
Een beveiligingsbedrijf heeft onlangs onderzoek gedaan naar hoe wij mensen omgaan met openbare opladers. Het bedrijf installeerde een oplaadpunt met corrupte kabeltjes. Zo’n 80% van alle mensen plugde hun mobiel aan de oplader zonder na te denken over de veiligheid. Als het bedrijf zou willen had het alle gegevens van deze mensen kunnen overzetten.

Oeps! Ook wij moeten eerlijk bekennen hier niet echt over nagedacht hebben. In het vervolg moeten we misschien toch wat voorzichtiger zijn en niet zomaar onze telefoon in een oplader pluggen. Lang leve de powerbank.

Bescherm je telefoon als volgt:
♥ Koop een powerbank. Deze kun je thuis opladen en makkelijk meenemen in je tas. Zo kun je overal je telefoon opladen.  

♥ Schaf een USB-kabeltje aan die alleen oplaadt en geen data transporteert (de meeste kabeltjes kunnen beide).

♥ Zorg ervoor dat je een melding krijgt wanneer jij je telefoon ergens op aansluit. Op deze manier verbind je toestel niet automatisch met het apparaat waar jij het op aan hebt gesloten.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Elle.nl