News

5 Nederlandse vloggers onthullen of ze echt zo goed verdienen

7
...

Verre (pers)reizen, designertassen en high-end make-up; je ziet het vaak voorbij komen in vlogs. Daarom wordt er veel gespeculeerd over het inkomen van vloggers. Verdienen ze écht zo veel of valt het allemaal wel mee - ze werken tenslotte keihard? Vijf Nederlandse vloggers geven er eerlijk antwoord op. 

Meestal houden vloggers hun lippen stijf op elkaar als het om hun inkomen gaat. Het is een gevoelig onderwerp, al helemaal doordat er zo veel over wordt gesproken. Toch durven Mascha Feoktistova, Monica Geuze, Laura Ponticorvo, Noor de Groot en Teske de Schepper zich uit te laten over dit onderwerp in een interview met Grazia.

Teske en Noor geven toe dat vloggers goed verdienen. “Ik ga niet vertellen wat ik verdien, maar ik kan er goed van leven en hoef niet op mijn geld te letten", zegt Teske. "Ik verdien goed, maar stop ook veel energie in mijn werk," aldus Noor. Het salaris is volgens hen niet té hoog. "Ik werk geen acht uur per dag maar vaak twaalf, lever privacy in en ben vaak in het weekend en ’s avonds weg voor werk. Deze maand maak ik zes reizen en dan moet ik mijn baby thuis achterlaten, wat ik verschrikkelijk vind,” zegt Noor.

Ook Mascha vindt niet dat vloggers te veel verdienen. "Het duurt soms drie jaar voordat je er wat salaris uit kunt halen. En juist door mijn grote bereik kunnen partijen me soms niet betalen. Of ze denken: ze zal wel heel duur zijn, dus we gaan het niet eens proberen." Monica is het hiermee eens. "Mensen vergeten vaak dat je in ruil daarvoor een groot deel van je privacy weggooit. Als je veel views hebt, ben je blijkbaar entertainment voor veel mensen. Uiteindelijk bouw je aan een soort personality, ik denk dat mensen onderschatten hoeveel tijd dat kost."

Laura denkt dat mensen niet beseffen wat er allemaal bij komt kijken. "Je bent je eigen producent, regisseur, editor, cameraman, je bent eigenlijk alles.” En makkelijk geld verdienen, dat is het al helemaal niet volgens Monica. "Soms zeggen mensen wel eens: ‘Ik ga ook vloggen, lekker makkelijk verdienen.’ Dan denk ik: moet je doen, dan kom je er vanzelf achter hoe zwaar het kan zijn. Je moet echt veel bereik hebben om te kunnen leven van YouTube.”

Lees ook: 

Bron: Grazia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 9 maanden geleden marleen

  Ze krijgen veel geld omdat ze er hard voor gewerkt hebben. Vele mensen die vloggen op youtube moeten nog een baan erbij nemen omdat ze gewoonweg er niet genoeg aan verdienen. Deze dames hebben er jaren hard voor gewerkt om hier te komen en hebben het geluk dat ze bekend worden. Dan gun ik het ze best.

 • 9 maanden geleden ikbenik

  wat een gezeur van iedereen. Het is toch ook gewoon een baan. Bovendien verdient een arts ook meer dan een leraar. Dus niet zeuren dat zij nou juist te veel krijgen

 • 9 maanden geleden Soepstengel

  Wie is Noor?!

  Ik vind trouwens dat vloggers betaalt moeten worden adhv hun uren en dan een normaal inkomen, zeg 2000/3000 pm. Het is uiteindelijk wel een baan, net als actrice en zangeres.

 • 9 maanden geleden Nox

  ik vind dat vloggers sowieso veel verdienen. Of dat té veel is kan ik niet zeggen omdat niemand dat wil onthullen. Maar waar ik echt niet over uit kan is dat ze zeggen dat ze wel heel veel privacy inleveren. Dat is toch het hele idee van vloggen, mensen een kijkje geven in je dagelijkse leven? En nee ik vind niet dat ze het zwaar hebben. Even daar naartoe, een vergadering hier, meeting daar, dat zijn dingen die ik niet als zwaar zie. En Mascha moet echt niet zeuren, zij zwemt in het geld. "O ik was toch in Amsterdam, meteen even die ene designertas gekocht." Voor zo'n dure tas moeten de meeste mensen jaren sparen.

 • 9 maanden geleden Rebekah

  Vloggers verdienen echt té veel. Als je zoveel 'privacy inlevert' stop je er toch lekker mee, je hebt geen opleiding of dergelijk nodig om vlogger te worden.

  Bovendien kan ik me ook niet voorstellen dat vlogge / youtuben en zwaar beroep is zoals @Aesthetics ook al zei.

 • 9 maanden geleden Aesthetics

  Ik kan ook weinig sympathie opbrengen voor dat "privacy inleveren", dat is letterlijk je beroep: je hele leven broadcasten op internet. Natuurlijk moet je een spontaan karakter hebben om het te kunnen maken op YouTube, maar ik kan me ook niet voorstellen dat in verhouding met wat ze qua inkomsten binnenhalen een erg zwaar beroep is.

 • 9 maanden geleden PrettyPrincess

  Ik vind dat vloggers te veel verdienen. Net is absoluut geen nuttig 'beroep'. 'Ik lever privacy in' zegt Noor. Daar kies je toch zelf voor. Hoezo moet je daar veel geld voor krijgen..?

 1. 1