Lifestyle

Dit zijn de 10 populairste nummers van dit moment, ken jij ze?

Als Qmusic dj is Mandy Woelkens natuurlijk altijd op de hoogte van de nieuwste én beste nummers van het moment. Net zoals afgelopen maand selecteert ze de tien beste platen die je nu al in je (Spotify) playlist zou moeten zetten. Ben je benieuwd wat de leukste nummers van nu zijn? Lees dan snel verder en beluister de nummers!

Julia Michaels – Issues

Watch on YouTube

Deze 23-jarige Amerikaanse singer-songwriter heeft al met vele grote namen gewerkt zoals Jason Derulo, Zara Larsson en Fifth Harmony. Ze schreef zelfs mee aan de hit Sorry van Justin Bieber. Het nummer Issues dat ze schreef wilde ook weer veel artiesten van haar hebben, maar het was te veel op haar lijf geschreven. Ze bracht het dus uit als haar eigen debuuttrack en volgens mij is dat geen verkeerde keuze!

Leon – Think About You

Watch on YouTube

Scharrelen, kwarrelen, regelen, flow of fix hebben of vraag je gewoon nog verkering? De Zweedse zangeres LÉON schreef het liedje Think About You, omdat ze de laatste tijd ziet dat jongeren tegenwoordig moeite hebben om een relatie te definiëren. Deze soul-achtige track werd ontdekt door niemand minder dan Katy Perry. Die noemde LÉON ‘One to watch’.

JP Cooper – September Song

Watch on YouTube

De lente moet nog beginnen, maar ondanks dat dit liedje alweer over de herfst gaat krijg je er wel een enorm blij gevoel van. Je zou JP Cooper misschien al kunnen kennen van de Jonas Blue-hit Perfect Strangers. Maar met deze eerste single is zijn solocarrière met een enorm fijne hit begonnen.

Kygo en Selena Gomez- It Ain’t Me

Watch on YouTube

De Noorse Kygo en de Amerikaanse Selena Gomez brachten deze week dan eindelijk hun nieuwe nummer uit, It Ain’t Me. De fans zagen al een tijdje uit naar deze samenwerking. Toen Kygo op zijn Instagram een voorzichtige preview gaf liepen fans al warm. In deze track komt het kenmerkende geluid van Kygo goed naar voren en de dromerige vocals van Selena make het liedje helemaal compleet.

The Chainsmoker & Coldplay – Just Like This

Watch on YouTube

Coldplay gaat natuurlijk al een tijdje mee en scoren altijd hit na hit. De Chainsmokers ken je misschien nog niet zo lang, maar tracks zoals Closer en Don’t Let Me Down zijn wel bekend. Die twee samen is dus eigenlijk gegarandeerd een hit! De lyrics video was dan ook binnen 24 uur ruim 4,3 miljoen keer bekeken.

Zara Larsson – So Good

Watch on YouTube

Live for Love, Die for Glitter is voor mij een soort levensslogan envoor Zara Larsson volgens mij ook. Ik ben helemaal verliefd op deze toffe beglitterde videoclip! Maar ook de muziek is echt wel lekker. Beetje een sexy vibe krijg ik ervan. Een track die je opzet terwijl je jezelf klaarmaakt voor een fijne avond uit met je vriendinnen.

Kris Kross Amsterdam – Are You Sure?

Watch on YouTube

Kris Kross ken je natuurlijk van hun rework hit, Salt N Pepa’s Let’s Talk About Sex. Deze hit werd wereldwijd meer dan 375 miljoen keer gestreamd. Maar nu is de opvolger eindelijk daar; Are You Sure?, waarbij ze samenwerken met rapper Ty Dolla $ign en Conor Maynard. Met de ‘tropical sound’ van deze track waan je jezelf wal een beetje in de lente, niks mis mee!

Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito (betekent langzaam)

Watch on YouTube

In 2009 werd de in Puerto Rico geboren Luis Fonsi door de Amerikaanse Billboard uitgeroepen tot ‘leider van de nieuwe generatie Latin’. Deze track zat bij ons op Qmusic in Repeat of Niet en kreeg echt alleen maar lof. En terecht! Deze vrolijke song in samenwerking met Daddy Yankee (die ken je misschien nog van Gasolina) is niet alleen in de Spaanstalige landen, maar ook in de rest van de wereld een hit aan het worden.

Ed Sheeran – Shape of You

Watch on YouTube

Jaaaaa, het album van Ed Sheeran is eindelijk uitgekomen. Van de tot nu toe uitgekomen singles is dit toch wel een van mijn favorieten. De beat, de tekst… en dan met name de zin: And last night you were in my room, and now my bedsheets smell like you… Dit album Divide gaat op repeat!

O’G3NE – Lights & Shadows

Watch on YouTube

Laatst hebben de drie zusjes Amy, Lisa en Shelley hun nummer Lights & Shadows uitgebracht. Hiermee gaan ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev! Deze powerballad is door de vader van de zusjes geschreven en gecomponeerd. Ga het maar alvast uit je hoofd leren om straks lekker mee te zingen! Als het O’G3NE lukt op donderdag 11 mei bij de laatste tien te eindigen, staan ze op zaterdag 13 mei in de finale van de 62e editie van het Songfestival.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀