Beauty

De beste foundations onder €20

De één zweert bij een foundation met een matte finish, de ander heeft toch liever een foundation met iets meer glow. De perfecte foundation is iets wat voor iedereen verschillend is en het kan soms wel jaren duren voordat je jouw perfecte match hebt gevonden. Heb jij nog niet jouw holy grail gevonden? Probeer dan eens één van deze foundations! Allemaal toppers én onder de €20.

Disclaimer: de kleuren en prijzen kunnen variëren per verkooppunt!

Rimmel Wake Me Up
 Kleuren: 
5
Dekking: medium/vol
Finish: mat/glans
Huidtype: normale/vette huid
Prijs: €12.82 via Drogisterij.net

De Wake Me Up foundation van Rimmel claimt een frisse en wakkere uitstraling te geven. De finish van de foundation is vrij mat, maar geeft een gezonde glow zonder dat het vettig oogt. Het is een foundation die makkelijk aanbrengt door de zachte structuur. Door de gele ondertoon vallen donkere kringen en plekjes minder op. Heb je een extreem droge huid? Dan kun je deze foundation beter niet gebruiken. 

Rimmel Match Perfection
Kleuren: 5
Dekking: medium
Finish: glans
Huidtype: normale/droge huid
Prijs: €13.42 via Bol.com

Deze foundation van Rimmel geeft een natuurlijke glans aan de huid. Heb je een zeer vette huid? Dan moet je deze foundation goed afpoederen om te zorgen dat hij gedurende de dag goed blijft zitten. De dekking is goed, maar laat nog wel wat kleine oneffenheden doorschijnen voor een natuurlijk effect. Fun fact: dit is één van Zoella’s (Zoe Sugg) favoriete foundations!

Maybelline Fit Me
Kleuren: 5
Dekking: licht/medium
Finish: mat
Huidtype: normale/droge huid
Prijs: €8.69 via Drogistplein.nl

Deze foundation is onderdeel van de Fit Me collectie van Maybelline bestaande uit foundation, concealer, poeder en blush. Deze foundation geeft een natuurlijke, lichte dekking en past zich aan aan jouw huid door de basis van gel en kleurpigmenten. Wat goed is aan deze foundation is dat er ontzettend veel kleuren zijn met verschillende ondertonen.

L’Oréal True Match
Kleuren: 9
Dekking: medium/vol
Finish: natuurlijk
​Huidtype: alle huidtypes
Prijs: €17.95 via Douglas.nl

Deze foundation matcht perfect met de kleur en textuur van je huid. De foundation is wat dunner, maar dekt goed en heeft een goede finish. Je kan de foundation goed opbouwen voor een dekkende finish.

Revlon Colorstay
Kleuren: 8
Dekking: medium/vol
Finish: 
​Huidtype: alle huidtypes
Prijs: €18.25 via Bol.com

De dekking van deze foundation is goed, maar laat nog wel wat huid doorschijnen voor een natuurlijk effect. Daarnaast blijft de foundation gedurende de dag goed zitten. Let op: deze foundation heeft geen pompje! De foundation is in verschillende varianten te verkrijgen zodat hij perfect is voor elk huidtype. De foundation is er voor: de droge huid, normale/droge huid, combinatie/vette huid en voor de vette huid.

Bourjous Healthy Mix Serum
Kleuren: 6
Dekking: licht/medium
Finish: mat/glans
​Huidtype: normale huid
Prijs: €14.65 via Asos.com

Bloggers zweren al jaren bij deze foundation. Helaas is het in Nederland in de winkels niet meer verkrijgbaar, maar gelukkig nog wel online. De foundation is heel dun en licht en heeft niet een standaard textuur die je van een gel verwacht. De dekking is wat lichter, maar wel goed op te bouwen.

Max Factor Face Finity
Kleuren: 6
Dekking: vol
Finish: mat
​Huidtype: alle huidtypes
Prijs: €14.99 via Bol.com

Deze foundation is een primer, concealer en foundation in één. De finish is vrij mat en makkelijk aan te brengen. De foundation blijft goed zitten, maar voor de vettere huid is het handig om wat poeder aan te brengen. 

Max Factor CC Cream
Kleuren: 3
Dekking: medium
Finish: mat/glans
​Huidtype: alle huidtypes
Prijs: €8.50 via Bol.com

Girlscene’s Renée zweert bij deze foundation (oké, officieel is het geen foundation) en was ook erg teleurgesteld toen het uit het assortiment ging. Gelukkig is het nog wel online te krijgen. Wat heel fijn is dat de CC cream in een tube zit waardoor het product fijn is om mee te nemen. De substantie is vloeibaar maar dekt goed. Heb je last van veel puistjes en onzuiverheden, dan is een concealer een must.

L’Oréal Infallible 24H-Matte
Kleuren: 6
Dekking: vol
Finish: mat
​Huidtype: normale/vette huid
Prijs: €15.95 via Douglas.nl

Zoek jij een foundation die al jouw onzuiverheden bedekt en super mat blijf gedurende de dag? Dan moét je deze foundation zeker proberen! Deze foundation komt in een tube waardoor hij makkelijk mee te nemen is en te gebruiken. Heb je een erg droge huid? Dan is deze foundation niets voor jou.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀