Lifestyle

7 artiesten die een hit voor een andere artiest hebben geschreven

1
...

Lang niet alle liedjes van bekende artiesten zijn ook door hen geschreven, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat er onderling veel voor elkaar wordt geschreven? Girlscene heeft zeven super populaire liedjes gevonden die allemaal door andere artiesten zijn geschreven! Op deze lijst vind je artiesten zoals Harry Styles en Katy Perry op heel andere plekken dan je zou verwachten...

Niet elke stem is geschikt voor elk liedje. Deze bekende artiesten bewijzen daarom maar weer dat aanpassen en flexibel zijn ook een vak is. Er worden in de muziekindustrie veel liedjes uitgewisseld. Bekende artiesten die het ene moment nummers voor hun eigen albums schrijven, zijn het andere moment weer bezig met liedjes voor andere artiesten. Nieuwsgierig naar welke super hits door andere artiesten geschreven dan door degene die ze opvoert? Lees dan snel verder!

''Little Things'' - One Direction
Dit liedje is door niemand minder dan Ed Sheeran geschreven. Ach ja, nu we er over nadenken is dat niet eens zo gek. Ed is namelijk wel echt dé singer-songwriter op het gebied van romantische liedjes. 

''The Monster'' - Eminem feat. Rihanna
Deze super hit werd geschreven door Bebe Rexha en betekende haar grote doorbraak. We schreven al eerder over Bebe's carriere als liedjesschrijver in dit artikel

''Just A Little Bit Of Your Heart'' - Ariana Grande
Eén van de 1D-bandleden schrijft vaker liedjes voor andere artiesten! Harry Styles heeft namelijk dit prachtige liedje geschreven dat wordt gezongen door Ariana Grande. Harry meestal onder het pseudoniem Mick Greenberg. 

''Party in the USA'' - Miley Cyrus
Gek genoeg is dit liedje dat duidelijk over de Verenigde Staten gaat geschreven door een Britse artiest. We hebben het hier over zangeres Jessie J die later onder andere bekend werd met het nummer ''Domino''.

''Beauty And A Beat'' - Justin Bieber feat. Nicki Minaj
Dit nummer was feschreven door de Duitse producer, muzikant en DJ Zedd. Het is ook gelijk het enige liedje op Justin's album Believe dat hij niet zelf geschreven (alleen of in samenwerking met iemand anders). 

''Black Widow'' - Iggy Azalea feat. Rita Ora
Het refrein van deze superhit werd door niemand minder dan Katy Perry geschreven. Het gaat hier alleen om de tekst in het liedje dat door Rita Ora gezongen wordt. De rest van het nummer werd door Iggy Azalea zelf geschreven. 

''Whataya Want from Me'' - Adam Lambert
Ken je deze grote hit nog? Hij is wel wat ouder dan de rest maar nog steeds super bekend. Maar wij snappen dat ook wel nu weten dat het door de wereldberoemde zangeres Pink geschreven is. 

Lees ook:

Bron, bron, bron, bron

Beeld: GettyImages

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 8 maanden geleden Domino

    Even een kleine toevoeging, 'The Monster' is geschreven door Eminem, Jon Bellion EN Bebe Rexha. Het is dus niet zo dat die song alleen geschreven is door Bebe Rexha. Eminem schrijft namelijk (over het algemeen) zijn eigen nummers.

  1. 1