Lifestyle

De leukste Valentijnsdag-tradities in andere landen

3
...

In Nederland wordt Valentijnsdag door iedereen anders gevierd en door veel mensen ook helemaal niet. Maar hoe zit dat in andere landen? Vorig jaar schreven we al over hoe China, Denemarken, Italië, Korea en Duitsland Valentijnsdag vieren. Dit keer zijn er weer andere landen aan de beurt. Van Brazilië tot de Filipijnen: Girlscene heeft alle Valentijnsdag-tradities uitgezocht! 

Wales
In Wales zijn er geen oude Valentijnsdag-tradities, want van oudsher is in deze cultuur Sint-Dwyn de beschermer van de liefde. Haar nationale feestdag werd (en wordt) altijd op 25 januari gevierd. Op deze dag maken mannen zelf houten lepels voor hun geliefde en graveren ze met symbolen. De symbolen zijn bij elke lepel anders, omdat ze de unieke band van desbetreffende stelletje moeten representeren. Da's nog eens een op maat gemaakt cadeautje

Japan
In Japan wordt de liefde op twee verschillende dagen gevierd: 14 februari en 14 maart. Op de eerste dag geven vrouwen cadeautjes aan de mannen en op de tweede dag (precies een maand later) geven de mannen cadeautjes terug aan de vrouwen van wie ze iets hebben gekregen. Net als in Wales gaan de mensen ook zelf aan de slag voor het cadeautje. Maar dit keer zijn de vrouwen die het werk doen. In Japan is chocolade het allerpopulairste cadeautje dat er is, vooral op Valentijnsdag. Veel vrouwen vinden chocolade uit de winkel niet persoonlijk genoeg, dus maken ze het gewoon zelf. Dat is nog eens toewijding! 

Engeland
Volgens traditie leggen vrijgezelle vrouwen in Engeland de avond voor Valentijnsdag vijf salambladen op hun kussen (één op elk hoekje en één in het midden). Dit ritueel zou hen namelijk dromen van hun toekomstige man moeten brengen die nacht. Natuurlijk wordt dat tegenwoordig bijna niet meer gedaan. 


Filipijnen
In de Filipijnen is Valentijnsdag zo'n belangrijke dag voor de liefde dat letterlijk duizenden koppels elk jaar hier hun trouwdag van maken. Zeker in de laatste jaren neemt het aantal bruiloften in de Filipijnen op Valentijnsdag alleen maar toe. Maar ook voor koppels die allang getrouwd zijn is deze dag geen gemiste kans. Er zijn namelijk ook veel stellen die op Valentijnsdag hun huwelijksgeloften met een uitgebreide ceremonie nog eens netjes overdoen. 

Brazilië
Iedereen heeft weleens gehoord van het grootse carnaval festival in Brazilië dat elk jaar gevierd wordt. Maar wist je ook dat carnaval daar meestal tijdens Valentijnsdag nog bezig is? Dit is dan ook de grootste reden dat Brazillianen hun eigen nationale liefdesdag hebben die op een hele andere datum valt: 12 juni. Zij vieren deze dag precies hetzelfde als wij Valentijnsdag in de VS en Europa vieren. Eén verschil is wel dat de dag van de liefde in Brazilië niet exclusief voor geliefdes is. Veel mensen vieren het daar juist met vrienden en familie. De dag staat dus in het teken van alle soorten liefde die er zijn. 

Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika wordt Valentijnsdag ook precies hetzelfde als in de VS en Europa gevierd... op één traditie na! Ooit gehoord van de Engelse term 'wearing your heart on your sleeve'? Als iemand dit over je zegt betekent het dat je heel open en vrij over je emoties praat. Het gezegde komt voort uit een oud-Romeinse traditie waarbij vrouwen op Valentijnsdag de naam van de persoon die ze leuk vinden aan de binnenkant van hun mouw vastspelden. Deze traditie namen mensen in Zuid-Afrika over en houden ze tot de dag van vandaag nog steeds vol. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 9 maanden geleden Peej

    Geinig

  • 9 maanden geleden traveller

    Wat een leuk artikel!

  • 9 maanden geleden Mandarijntje

    Super leuk artikel! Leer je nog eens wat op Valentijnsdag

  1. 1