Lifestyle

Dit is écht het allerleukste cadeau ever om te krijgen

0
...

Hola chicas! Heb je nog niet hét perfecte cadeau gevonden voor je best friends birthday, of heeft jouw eigen feestje nog een beetje sparkle nodig? Maak een piñata! Piñatas zijn super cute en heel eenvoudig zelf te maken. Je kunt je piñata vol stoppen met snoep, cadeautjes of puur als decoratie. Een piñata kan in alle vormen en maten, you name it. Eén ding is zeker: jouw piñata gaat de show stelen.

Je BFF is jarig, maar je hebt geen idee wat je haar moet geven. Wat geef je een meisje dat bijna alles al heeft... Toch maar weer geld geven in een envelop? Saai! Wij hebben hét perfecte cadeau: een piñata. Super leuk om cadeau te geven en te maken. Je kunt de piñata volstoppen met van alles. Zo kan je er snoep in doen, cadeautjes of geld. Naast cadeautjes zijn piñatas ook leuk als versiering. Een verjaardag of voor kerst, Sinterklaas, logeerpartijtje of feestje... het maakt niet uit. Een piñata kan altijd. 

Je ziet tegenwoordig steeds meer piñatas in de winkels, maar nog leuker is het om er zelf één te maken. Vooral als je de piñata voor iemand maakt is het leuk om deze persoonlijk te maken. Let's get started!

De volgende items heb je nodig:
☆ Karton
☆ Lineaal
☆ Tape
☆ Crêpepapier
Lijm
☆ Schaar
☆ Touw

Stap 1: Knip uit het karton de vorm die je wil gaan maken. Let er op dat je deze twee keer uitknipt. Je hebt namelijk een voor- en achterkant. Gebruik niet al te dik katron voor de zijkanten, bovenkant en onderkant. Dan kun je deze namelijk makkelijker meebuigen met je vorm. Is jouw vorm lastig uit katron te halen? Dan kun je ook altijd werken met papier-maché. Tip: je kunt je vorm ook uitprinten en daarna overtrekken.

Stap 2: Stop wat je wil in de piñata en plak vervolgens alles met de tape aan elkaar. Wil je de piñata ophangen? Zorg dan dat je voordat je hem dichtplakt een deel van het stuk touw vastplakt aan de binnenkant. 

Stap 3: Pak je schaar en het crêpepapier. Pak één vel en vouw hem op totdat je een strook hebt. Vouw hem nu een paar keer doormidden zodat het kleiner wordt. Knip nu in de strook, maar let op dat je hem niet helemaal doorknipt. Wanneer je de strook weer openvouwt zie je dat je nu één lange slinger hebt met franjes.

Stap 4: Nu kun je de franjes laag voor laag aan je vorm plakken met lijm. Tip: teken van tevoren al op het karton waar de franjes ongeveer moeten komen. Vooral handig als je werkt met meerdere kleuren of een patroon!

Yes, je piñata is klaar! Ben jij niet zo'n held in knutselen? Dan kun je er natuurlijk ook altijd één kopen. 

Weet je niet hoe je moet beginnen? Wij geven je alvast wat inspiratie!

 

 

 

 

 

 

 

 


Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook