Lifestyle

8 tips voor de perfecte Instagram feed

0
...

Op de redactie kunnen we niet stoppen met scrollen en liken en hebben we een ware Instagram verslaving. Heerlijk om ongegeneerd met iemands leven mee te kijken vanaf de bank. Sommige Instagram accounts zijn ware kunstwerkjes en elke foto lijkt per-fect. Kijk jij ook altijd jaloers naar deze Instagram feeds? Vanaf nu niet meer, wij hebben namelijk een aantal tips zodat jouw Instagram feed óók on point is.

Tip 1: zorg voor goed licht
Het belangrijkste voor een goede Instagram feed is een goede foto (dûh). De beste foto’s maak je met daglicht. Let dus hierop als je foto’s maakt. Maak de foto in de buurt van het raam of gewoon buiten. Goed licht geeft de kwaliteit van de foto namelijk een instant boost.

Tip 2: bewerk je foto’s
Wil je toch de foto nét iets lichter maken? Dan zijn bewerkingapps perfect. Het aanpassen van de helderheid en contrast maakt al een wereld van verschil. Tip: is je foto geel omdat je binnen hebt gefotografeerd? Speel dan eens met de warmte-instellingen. Je ziet direct resultaat! Er zijn duizend applicaties te vinden, maar wij zijn vooral fan van Facetune en VSCO Cam. Met Facetune kun je precies aangeven waar de foto wat lichter moet worden, zonder dat het onnatuurlijk overkomt. Met VSCO Cam kun je kiezen voor verschillende filters en instellingen en kun je binnen één opslag zien hoe de foto eruitziet in je feed. Let op dat je niet doorslaat in het bewerken en plotseling een arm of been mist zoals sommige celebs. ;-)

Tip 3: let op het complete plaatje
Zorg dat je foto’s bij elkaar passen als je wilt dat je feed er gelikt uitziet. Kies daarom voor een kleurenschema of een aantal filter die je blijft toepassen om eenheid te creëren. Handig is daarom om een thema mee te geven aan je Instagram account. Ga je voor een minimalistische look met veel witte foto’s, een girly look met veel roze, of toch een stoere funky feed vol donkere foto’s? Ook kun je kiezen voor een vast stramien. Zo plaatst de Girlscene redactie op het Instagram account altijd na vijf foto’s een quote. Ook op deze manier zorg je voor eenheid.


Tip 4: denk na over de volgorde
Hiernaast is het ook van belang om na te denken over de volgorde van je foto’s. Het is een beetje raar als je vijf foto’s met hamburgers achter elkaar plaatst. ;-) Let daarom altijd op de laatste foto én op de derde foto. De laatste foto komt naast de nieuwe foto te staan en de derde foto komt eronder te staan. Door hiernaar te kijken wordt je feed één geheel. Ben je echt niet tevreden met een foto die je geplaatst hebt? Dan kun je het nog altijd verwijderen.

Tip 5: kies een juiste achtergrond
Wil jij producten gaan fotograferen? Denk dan goed na over de achtergrond van je foto. Wil je juist de focus leggen op het product? Zorg dan voor een rustige achtergrond. Mag het wel wat spontaner en vrolijker? Werk dan met verschillende kleuren papier als ondergrond. Dit geeft direct een andere feeling.

Tip 6: werk in blokken
Heb je nog niet kunnen kiezen voor één thema, wissel dan af! Kies bijvoorbeeld elke maand een andere kleur die centraal staat. Zo valt jouw feed extra op en kun je al je creativiteit kwijt.

Tip 7: denk na voordat je iets plaatst
Wat willen mensen zien? Natuurlijk is Instagram puur voor de fun, maar steeds meer wordt Instagram gezien als visitekaartje voor jezelf of een bedrijf. Denk daarom goed na welke foto’s je wilt laten zien. Het is heel normaal dat je toekomstige baas je social media pagina’s checkt. Wil je dat hij ziet dat je elk weekend in de kroeg staat met een grote emmer drank? Precies... ;-)

Tip 8: have fun
Natuurlijk hoef je Instagram niet zo serieus te nemen, maar het is zeker iets om over na te denken wanneer je met je Instagram een boodschap wilt overbrengen of iets wilt promoten. Maar het belangrijkste is dat jij Instagram gebruikt zoals jij wilt. Wil je alleen maar selfies plaatsen? Doe dit dan lekker! Het belangrijkste is dat jij blij bent met je feed, of je deze tips nu wel of niet gebruikt.

Lees ook:

Bron: craftsposure, lifewithme
Bron beeld: Girlscene Instagram

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook