Lifestyle

Hoe belangrijk is jouw carrière voor jou?

6
...

Heb jij van jongs af aan altijd heel duidelijk geweten wat je wilde worden? Of heb je niet zoveel met een carrière en draait het voor jou meer om een leuk gezin en een mooi huis hebben later? Vooral voor vrouwen lijkt het vaak alsof je een duidelijke keuze moet maken tussen werk of een huiselijk leven. Lees snel verder als je benieuwd bent of er in jou een echte carrièrevrouw zit!

 

A photo posted by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

Het is een gedachte die overheersend is: je moet datgene vinden waar je goed in bent en hiervoor gaan als je echt wilt slagen in het leven. Op je 18e moet je bepaalde keuzes maken, terwijl je vaak nog helemaal niet weet welke kant je op wilt gaan en waar je echt gelukkig van wordt. Bovendien kun je niet voorspellen of je je in de toekomst misschien liever wil focussen op het gezinsleven en of je het leuk vindt om een ‘moderne huisvrouw’ te zijn. Als je je herkent in de meeste punten van het lijstje hieronder, kun je in ieder geval vaststellen dat een carrière voor jou belangrijk is!

Kinderen
Van die vriendinnen die spontaan veranderen in kirrende, lieve-woordjes-in-babytaal-roepende wezens zodra ze een kind zien... Dat snap jij niet. Jij bent er in ieder geval niet één van en krijgt gelijk hoofdpijn van kinderen die in het openbaar aan het krijsen zijn. Babykleertjes doen niet veel met je en alle planten die je hebt houden het niet lang vol. Als je hoort dat een van je kennissen zwanger is denk je niet meteen 'dat wil ik ook'.

Huisvrouw
Vrouwen die minder voor een succesvolle carrière kiezen en vaker beslissen om thuis te blijven, bestempel jij gelijk als levenloze huisvrouwen. Het is duidelijk dat jij je dood zou vervelen als je de hele dag thuis zou zitten en dus ook geen geld verdient. Jij hebt prikkels nodig: hoe meer hoe beter.

 

A photo posted by Levo (@levoleague) on

Koken
Koken is niet echt jouw ding om het zachtjes uit te drukken. Als je uit school, werk of stage komt is een fatsoenlijke maaltijd op tafel zetten het laatste waar je zin in hebt. Als je geen andere optie hebt ga je met tegenzin aan de slag. Je eet regelmatig kant-en-klaar voedsel...

Schoonmaken
Van een beetje rommel in huis wordt je creativiteit geprikkeld. Daar is toch niks mis mee? Schoonmaken is eigenlijk nooit iets voor jou geweest en het inhuren van een schoonmaakster is voor jou de hemel op aarde. Stof begint jou eigenlijk pas op te vallen als het dramatische proporties bereikt heeft en als je thuiskomt is het eigenlijk al veel te laat om hier echt iets aan te doen.

Single
Ben jij single and loving it en moet je er niet aan denken dat je je nu al aan iemand gaat binden (voordat je carrière echt op rolletjes loopt)? Met je vriendinnen kan je meestal niet meepraten over je laatste crush, gewoon omdat je het veel drukker hebt met andere dingen.

Hoe belangrijk is jouw carrière voor jou?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 5 maanden geleden maren_vc

  mijn tip: gwn jezelf blijven

 • 1 jaar geleden IHeartVS

  haha ik herken me in heel veel dingen. Ben graag bezig en hou absoluut niet van stilzitten. Wel vind ik het soms in het weekend, na het sporten heerlijk om een beetje schoon te maken of te koken. Alleen daarna vind ik het dan weer heerlijk om naar school/werk te gaan.

 • 1 jaar geleden Blalalalalallalalallalaaa ¡¡¡

  Wat als ik jullie zou vertellen dat je geen van beide hoeft te doen, ik bedoel je bent niet verplicht om OF een gezin te hebben OF om carriere te maken (of beide) nee ik interreseer mij in beide niet mijn plannen liggen meer in het reizen misschien verhuizen naar een ander land en geluk te vinden in de simpele dingen in het leven.

 • 1 jaar geleden A

  Zo eens met LESLEYYY_!

  Die combinatie is perfect

 • 1 jaar geleden P

  Okee dus als je heel erg van koken houdt en graag kok wil worden is je carrière niet belangrijk voor je?

 • 1 jaar geleden LESLEYYY_

  Naar mijn mening is er een prima middenweg. Ik wil graag een eigen praktijk openen wanneer ik klaar ben met school, en wil daar keihard voor knokken. Maar mijn hart gaat sneller kloppen van kleine kindjes, en ik kan enorm goed koken en mijn huis schoonhouden. Vind het een beetje kort door de bocht dat je of een 'levenloze huisvrouw' ben, of een carriere tijger. Doe mij maar beide!

 1. 1