Lifestyle

10x romantische Valentijn dates

Valentijn staat alweer voor de deur, dé dag van het jaar waarop de hele wereld mag weten hoe verliefd jij bent. Move over single ladies, vandaag staat namelijk helemaal in het tekenen van l’amour! Valentijn valt dit jaar op een zondag en  dat betekent dat je genoeg tijd hebt om samen met je liefde te spenderen. Maar wat kun je nou doen op zo’n dag…? Girlscene zet tien leuke Valentijn dates op een rijtje voor wat inspiratie. Happy Valentine!

1. Dineren in het donker
Wil jij je lief verrassen met een dinertje tijdens Valentijn als Valentijn date, maar wil jij het nét even iets orgineler en spannender maken? Kies er dan voor om te dineren in het donker. Ja, je leest het goed: dineren in het pikkedonker! Tegenwoordig zijn er speciale restaurants waar je kunt genieten van een maaltijd in het donker. Ook zou je dit zelf heel eenvoudig kunnen creëren. Werk hiermee met blindoeken, dit versterkt de smaak van het diner. Zo kun je extra genieten van het eten én van je date.

2. Wandeling
Oké, we geven toe: wandelen is niet de meest orginele date, maar wel zeer effectief en romantisch. Vooral met deze koude dagen is een wandeling buiten super sfeervol. Kleed je lekker warm aan en pak je in met warme handschoenen en een sjaal. Ook kun je elkaar helpen lekker warm te blijven. Wat vooral romantisch is, is om na afloop samen te genieten van een warme haard en een kopje chocolademelk met slagroom. Help elkaar ook vooral later weer met het uitkleden van alle laagjes. 😉

3. Doe wat de ander wil
Er is vast iets wat jouw vriend/vriendin altijd al bij jou heeft willen zien, geef vandaag toe aan deze fantasie. Ziet jouw lief jou het liefst op hoge hakken en met rode lippenstift? Kleed je dan vandaag zo en doe hem een plezier. Vraag hier natuurlijk wel iets voor terug. Wil jij altijd al dat hij een keertje kookt? Laat dit hem dan vandaag doen in return. 

4. Kook voor elkaar
Nu we het toch hebben over koken, koken is super romantisch om samen te doen! Stel samen een lijstje samen met gerechten waar jullie goede herinneringen aan hebben. Was jullie eerste date in een pizzaria? Maak dan pizza. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Een kookworkshop is ook super leuk om te doen! Je mag lekker dingen proeven en als beloning krijg je eten. Kan het nog beter?

5. Ga naar een spookhuis
Wat is er romantischer dan lekker dicht tegen elkaar aankruipen omdat je bang bent? Ga samen op bezoek in een spookhuis, bijvoorbeeld de Amsterdam Dungeon. Zo heb je mooi een excuus om je vriend/vriendin vast te pakken.

6. Ga dansen
Nee, we hebben het niet over samen in een kroeg meedansen op de meest foute feesthits. We heben het hier over stijldansen! Want: Dirty Dancing! Do we need to say more?

7. Wijnproeverij
Dol op elkaar én op wijn? Organiseer dan een wijnproeverij samen met andere koppels. Natuurlijk werkt dit alleen wanneer je ouder bent dan 18. Een wijnproeverij zet al je zintuigen op scherp en het is super romantisch. Geen zin in andere mensen? Houd het dan lekker met zijn tweetjes.

8. Slaap ergens anders
Een keer wat anders dan je normale slaapkamer of huis? Ga samen een weekendje weg met Valentijn! Een nieuwe omgeving kan wonderen doen. Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan, want na een uurtje rijden is er vast al genoeg te beleven. Een nieuwe omgeving vraagt erom om elkaar opnieuw te ontdekken.

9. Deel herinneringen
Woon je al samen met je vriend/vriendin, of ben je vaak verhuisd? Dan is het super leuk om deze een rondeleiding te geven door je oude dorp of stad waar je eerst woonde. Laat zien waar je op school zat, waar je woonde of waar je altijd speelde met vriendinnen. Ontzettend leuk om elkaars jeugd te herbeleven.

10. Rolspel
Vandaag ben jij iemand anders, de oude jij bestaat even niet meer. Je hoeft helemaal niet meteen Fifty Shades-achtige taferelen te doen, maar door je voor te doen als iemand anders krijg je meer zelfvertrouwen en wie weet durf je zo meer. Dit zorgt voor een extra spanning samen met je vriend/vriendin.

Nog meer date inspiratie nodig? Lees dan dit artikel. Nog geen cadeautjes voor je boyfriend? Wij hebben een paar last minute cadeaus onder elkaar gezet!

 
 

Met wie vier jij dit jaar Valentijn?