News

Altijd al willen weten hoe ballenbakken worden schoongemaakt?

Weet jij nog hoeveel plezier je vroeger had in de ballenbak? Als kind is er niks leukers dan in een bak met ballen duiken. Met al die kinderen die er dagelijks in spelen mag je hopen dat de ballenbakken goed worden schoongemaakt. Wacht eens even… hoe gebeurt dat eigenlijk?  Het mysterie is eindelijk ontrafeld, zó worden ballenbakken schoongemaakt. 

Misschien heb je er altijd al over nagedacht, misschien helemaal niet. We gaan het je tóch vertellen. Nee, de ballen worden niet één voor één uit de bak gevist en met een doekje afgenomen (hoewel dat in sommige ballenbakken wel zo wordt gedaan!), er is gelukkig een handigere manier voor. Er is een slang die de ballen in de bak schoonmaakt. 

"Deze machine wordt gevuld met water en een speciaal desinfecterend middel. Hij zuigt de ballen op uit de ballenbak. Binnenin de machine zit een reinigingssysteem met borstels om de ballen te reinigen. Na de reiniging worden alle ballen opgevangen in netten en apart gelegd om te drogen", vertelt Darteldome Kerkrade-Sittard.

Zo, weer een mysterie minder. 

Heb jij je altijd afgevraagd hoe ballenbakken worden schoongemaakt?

Bron

Must reads 👀