Lifestyle

Budget ideeën voor Moederdag

Dat je van je moeder houdt, laat je vast niet genoeg aan haar merken. Je bent niet de enige, iedereen zou dat meer willen doen. Zij is tenslotte degene die altijd voor je klaar staat. Op zondag 10 mei is het Moederdag, de perfecte gelegenheid om jouw lieve mama eens in het zonnetje te zetten. En nee, daar hoef je echt geen dikke portemonnee voor te hebben. Sterker nog, er zijn genoeg dingen die je kunt doen met een heel klein budget. Girlscene zet een aantal ideeën voor je op een rij. 

Eén van de handige dingen aan Moederdag is de timing. Het is op een zondag -dus jullie zijn allebei vrij- en meestal is het ook nog mooi weer. Waarom neem je jouw moeder niet mee voor een mooie strandwandeling? Lekker uitwaaien op het strand en een leuk moeder-dochter uitje. Sluit de wandeling af met een drankje bij een leuke strandtent. Jij betaalt, uiteraard ;-). 

Kook je moeders favoriete gerecht. Moeders gaan meestal over het avondeten, hoe fijn is het als ze daar een keer niet aan hoeft te denken? Hang de keukenprinses uit en bereid haar favoriete gerecht. Als je genoeg tijd hebt en goed wil uitpakken, dan kun je er een drie gangen (of meer) diner van maken. Dit kun je natuurlijk ook samen regelen met broers/zussen als je die hebt. Als het mooi weer is dan kun je ook gaan barbecueën! 

Moeders hebben het niet makkelijk. Ze moeten aan veel tegelijk denken. Daarom zal ze vast heel blij zijn met een coupon boek. Elke keer als ze een break nodig heeft, dan kan ze een coupon inzetten. Ze kan dan aan jou vragen om een taak over te nemen, denk aan de was, boodschappen en stofzuigen. Op deze manier geef je jouw moeder de rust die ze soms nodig heeft in haar drukke leven. 

Maak je moeder's huis (of een kamer) zomer proof. Want welke vrouw houdt er nu niet van een mooi interieur? Kijk eens goed naar de kamer die je zomer proof wil maken. Welke spullen staan een beetje stom? Wat mist er nog in de kamer? Ga naar winkels als Action en Xenos om leuke accessoires te kopen die nog missen. Kies voor vrolijke kleuren, donkere kleuren bewaren we voor de winter. 

Neem je moeder mee naar een speciale plek om te kletsen en picknicken. Er is niets leuker dan je moeder quality time met haar dochter te geven. Maak lekkere sandwiches en zorg voor verse sap en neem haar mee naar het mooiste bos of park bij jou in de buurt. Mocht het geen mooi weer worden, neem dan een paraplu mee en lunch lekker thuis. 

Zorg dat je moeder de avond vrij houdt, want je kan haar verrassen met een movie night. Zorg dat je haar favoriete film(s) klaar hebt liggen en haal popcorn en haar lievelingsdrankje in huis. Maak de kamer gezellig met kaarsjes en heel veel kussens en de avond kan beginnen! Je kunt het heel goedkoop houden door gebruik te maken van de gratis proefmaand bij Netflix. Natuurlijk kan de rest van de familie ook meekijken als ze willen. 

Organiseer een spelletjesavond met het gezin. Waarschijnlijk spenderen jullie niet genoeg tijd met elkaar (hoogstens tijdens het avondeten), dus grijp dit moment aan om een avond met het gezin te regelen. Uiteraard met de nodige snacks. Wedden dat je moeder het super leuk vindt? 

Neem je moeder mee op citytrip. Kies een stad uit waar jij en je moeder nog nooit zijn geweest en ga op avontuur. Het is leuk om van tevoren alle highlights op te zoeken, maar je kunt ook door de stad struinen en kijken waar jullie uitkomen. Je kunt het zo duur of goedkoop mogelijk maken als je zelf wil. Met een kleiner budget kun je bijvoorbeeld eten van thuis meenemen, zodat je alleen het treinkaartje hoeft te betalen. 

Houdt jouw moeder wel van een beetje tutten? Stuur haar dan naar een spa… of naar de badkamer! Maak een homemade spa. Haal al je beautyproducten erbij en verwen haar met een maskertje en manicure. Zorg ook voor bijpassende muziek die haar helemaal zen maakt. Succes gegarandeerd! 

Wil je jouw moeder écht laten weten hoeveel ze voor je betekent? Schrijf haar een mooie brief waarin je beschrijft hoeveel je van haar houdt. Niets is zo waardevol als woorden die recht uit het hart komen. 

Wat ga jij aan je moeder geven op Moederdag? 

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀