Fashion

DIY: Ring van zilveren theelepel

8
...

Sieraden maken je outfit compleet. Naast dat sieraden echte pronkstukken zijn, kunnen ze ook een emotionele waarde hebben. Bijvoorbeeld de ring die je van je oma hebt geërfd of die mooie ketting die je van je (harts)vriendin of vriendje kreeg: het is niet in waarde uit te drukken! Iedereen heeft wel een aantal sieraden die je hoopt nooit te verliezen… Wil je iemand wel iets van emotionele waarde geven, maar heb je het geld er niet voor om een dure zilveren ring te kopen? Dan is deze DIY een goed alternatief!

Ik, Anouk, vond bij de Kringloopwinkel bij mij in het dorp een prachtige theelepel. Vooral het lijfje, het tussenstuk, van de lepel viel mij op. De theelepel is silver plated (hij is bedekt met een zilveren laagje) en er staan prachtige ornamentjes op. Je kunt aan de lepel zien dat hij erg oud is en dat maakt mij nóg enthousiaster. De lepel nam ik mee naar huis en bedacht een plannetje hoe ik deze theelepel kon vervormen tot een ring. Let op: je hebt de spierballen van je vader, broer of vriend nodig. Je kunt het natuurlijk ook zelf proberen, maar een extra paar handen kun je bij deze DIY goed gebruiken!♥ Stap 1: Zaag met een ijzerzaag/metaalzaag de uiteinden van de theelepel. Je kunt hem vastzetten in een werkbank, zodat hij geen kant op kan en jij netjes kunt werken!

♥ Stap 2: Zoek een metalen buis. Ik gebruikte een gedeelte van een kaarsenstandaard en zette dit vast in de werkbank. Zet de het lijfje van de lepel vast tussen de werkbank en draai de houten platen lichtjes naar elkaar toe. Kijk uit dat hij niet breekt! Sla met de hamer op de ring, zodat hij vervormt naar de metalen buis. Dit is best een pittig klusje, vraag hier je vader (of een andere sterke en handige man) voor.

♥ Stap 3: De ring brak bijna doormidden, dus helaas kon ik hem niet kleiner krijgen. De uiteinden van de ring zijn aan de grote kant, waardoor de ring vervelend zat om mijn vinger. Met een tang knipte mijn vader een klein stukje van de uiteinden af. Om te zorgen dat de randjes niet zo scherp zijn, kun je hem slijpen over de stenen. Een slijpmachine is hiervoor een uitkomst, maar die moet je maar net in de schuur hebben staan ;-).

De uiteinden ga ik nog veel kleiner slijpen of knippen, want ze prikken aan de achterkant van mijn vinger in mijn huid. Kortom: leuke budget DIY, maar schakel wel een extra paar handen in! Deze ring kun je cadeau geven aan een belangrijk persoon voor jou. Je hebt er tijd en moeite in gestoken en daardoor wordt het cadeau nóg waardevoller!

Wat is jouw meest dierbare sieraad?

Beeld: Anouk Kwant

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved
...

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 1 jaar geleden bluexxy

  super mooii en leuk idee denk alleen niet dat het mij zal lukken :\

 • 2 jaar geleden Barbie

  Wauww superleuke DIY

 • 2 jaar geleden Soepstengel

  Wat een leuke DIY!

 • 2 jaar geleden #Mijneigenblog

  Super leuk idee!!

 • 2 jaar geleden Marrit

  kan je hem niet beter warm maken met een gasbrander ( of even in het fornuis) met een tang. en hem dan zachtjes tikken met een houten hamer

 • 2 jaar geleden Mint

  Ooh wat een leuk idee! Mijn oma had vroeger een hoop van dit soort lepeltjes, had ik die nog maar..

 • 2 jaar geleden miss kletskous

  cool

 • 2 jaar geleden AmazingGrace

  Dit ziet er echt super leuk uit!

 1. 1