Celebs

16 celebs die linkshandig zijn

Knippen met een 'normale' schaar is onmogelijk, net als vlekkeloos schrijven met een vulpen. En als je gaat softballen met gym, dan krijg jij de afgedankte handschoen voor linkshandigen… Zucht, het is niet altijd makkelijk om linkshandig te zijn. Maar linkshandigen kunnen zeker niet zeuren, er zijn namelijk genoeg creatieve, geniale en knappe celebs die ook met hun linkerhand schrijven. Ben jij benieuwd welke celebs linkshandig zijn? Lees dan snel verder. 

Twijfel je nog of je links- of rechtshandig bent? We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar er is een test voor. Ga rustig zitten en vouw je handen in elkaar. De duim van de hand die nu bovenop de ander duim ligt, is ook de hand waar je mee schrijft etc. Bij rechtshandigen is het dus de rechterduim, bij linkshandigen de linkerduim. 

Wist je dat…
– Linkshandigen een eigen dag hebben (13 augustus is internationale 'Linkshandigen Dag')?
– Je ook linksogig kunt zijn? Houd beide ogen open, strek je arm en wijs met je vinger naar een voorwerp dat zich in de verte bevindt. Doe elk van je ogen afzonderlijk dicht. Bij een van beide ogen zal het voorwerp zich nog steeds pal achter je vinger bevinden. Is dat het geval met je linkeroog, dan ben je linksogig.
– Politici vaak linkshandig zijn? 
– 30% van de hoogbegaafden linkshandig is? Dat is best veel, aangezien 10 tot 15% van de bevolking linkshandig is. 
– Linkshandigen meer kans hebben om een ongeluk te krijgen? Uit een Brits onderzoek bleek dat het verkeer veel gevaarlijker is voor linkshandigen, omdat het verkeer is ingericht voor rechtshandigen. 
– Linkshandigen betere schermers zijn?
– Linkshandigen creatiever zijn? De 'creatieve' hersenhelft is beter ontwikkeld bij linkshandigen.

Hoewel linkshandigen flink in de minderheid zijn, ben je heus niet de enige die inkt aan haar hand krijgt als je schrijft met een vulpen. Genoeg celebrities zijn namelijk ook linkshandig. Wij zetten een paar linkshandige celebs op een rij. 

1. Prince William

2. Marilyn Monroe

3. David Bowie

4. Justin Bieber

5. Sarah Jessica Parker

6. Angelina Jolie

7. Lisa Kudrow

8. Paul McCartney

9. Scarlett Johansson

10. Oprah Winfrey

11. Barack Obama

12. Niall Horan

13. Jennifer Lawrence

14. Julia Roberts

15. Ashley Tisdale

16. Tina Fey

Vergeet niet om je favoriete linkshandige celeb op je Pinbook te plaatsen! 

Ben jij linkshandig?

Bron: imdb, buzzfeed, linkshandig, huffingtonpost
Bron beeld: Gettyimages

Must reads 👀