Real life

Girls Issues: ‘Ik wil naar Suriname emigreren, want mijn vakantievriendje woont daar’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die naar Suriname wil emigreren, omdat haar vakantievriendje daar woont. 

Al vanaf ik een klein meisje ben, ga ik met mijn familie op vakantie naar Suriname. Ik heb daar een jongen leren kennen en ik ben daar verliefd op geworden. We willen graag samen verder, maar het probleem is dat ik zestien ben. Ik wil dus emigreren naar Suriname, maar ik weet niet goed hoe ik dit tegen mijn ouders moet vertellen. Kunnen jullie mij helpen?

Groetjes anoniem

vakantievriendje

Lieve Anoniem,

Ontzettend leuk dat je verliefd bent op een jongen uit Suriname. Je bent jong en je wilt vast niets liever dan de hele dag bij hem zijn. Helaas woont jouw lover aan de andere kant van de wereld en dan is dat wat lastiger. Je wilt emigreren zeg je. Wij willen je niet uit je droom helpen, maar weet je wat daar allemaal bij komt kijken? Je bent zestien en dat is wel erg jong om naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Is het misschien een idee om hem elke vakantie op te zoeken? Dan komt hij ook af en toe naar Nederland, dus dan wisselen jullie elkaar af. Kijk ook of er mogelijkheden zijn om misschien stage te lopen in Suriname, zodat je voor langere tijd bij hem bent. Als je over een paar jaar nog steeds de drang hebt om naar Suriname te verhuizen, is dat nog tijd genoeg. De kans is vrij groot dat je ouders je te jong vinden om te verhuizen, dus bespreek met hen wat de andere mogelijkheden zijn. Er is vast wel een tussenoplossing te vinden.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀