News

Spinnen zijn eigenlijk heel schattig en dit is waarom

Katten zijn schattig, honden zijn lief, maar spinnen zijn vooral héél erg eng… Of je er nu wel of niet bang voor bent, een spin is geen dier dat we associëren met schattig of lief. Toch hebben deze dieren meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Wij hebben namelijk iets ontdekt over spinnen wat ze een stuk minder eng maakt.

Je zou het niet verwachten, maar spinnen zijn eigenlijk heel schattig. Nu staan we niet direct te springen om te knuffelen met een spin, maar er is één deel van een spin dat super adorable is.

Pootjes

Net zoals honden en katten hebben spinnen namelijk kleine kussentjes op hun pootjes. En of we het nu willen of niet; die kussentjes maken het een stuk schattiger en het hele idee van een spin een stuk minder eng.

Net als je favoriete huisdieren hebben spinnen klauwen en kussentjes aan hun pootjes die werken om geluid op te vangen, geur vast te stellen en dingen mee op te pakken.
 

Als we alleen kijken naar de pootjes van een spin, dan vinden we spinnen ineens een stuk minder eng. Denk dus voortaan aan de lieve pootjes voordat je gillend de kamer uitrent. 😉

Bron: BoredPanda, Sadanduseless | Beeld: iStock, Instagram