News

Meisje van 14 geëlektrocuteerd door mobieltje in bad

We checken allemaal regelmatig in bad onze Instagramfeed, kijken een aflevering van onze favoriete serie op Netflix, of plaatsen een Snapchat. Maar na dit nieuws gelezen te hebben, gaan we dit dus nóóit meer doen! In Amerika is namelijk een meisje van veertien geëlektrocuteerd (!) doordat ze haar telefoon gebruikte in bad. 

De 14-jarige Madison Coe is overleden doordat zij geëlektrocuteerd werd in bad. De reden dat ze geëlektrocuteerd werd: haar telefoon met oplader in het stopcontact. De 14-jarige was in de Amerikaanse staat New Mexico haar telefoon aan het opladen op de badkamer terwijl ze in bad zat. Madison besloot haar telefoon te checken, de telefoon viel in het water en Madison werd geëlektrocuteerd.

Het lichaam van Madison werd levenloos aangetroffen in bad met haar telefoon in haar hand. De telefoon was verbonden aan een verlengsnoer die was verbonden met een stopcontact.

Volgens de oma van het meisje heeft ze een brandwond op haar hand van de telefoon. Om andere te waarschuwen brengt de oma van Madison het verhaal van Madison naar buiten. “Deze tragedie mag zich niet herhalen. We willen dat iedereen zich nu realiseert dat je niet je telefoon in de badkamer moet gebruiken als die in het stopcontact zit”.

Ook de moeder van Madison deelt via Facebook berichten om te waarschuwen. “Laat haar stem gehoord worden, en vertel uw kinderen over deze levensgevaarlijke risico’s.”

Let dus voortaan goed op waar je je telefoon in de oplader stopt. Doe dit nooit op een natte plek, of op een plek die nat kan worden!

Lees ook:

Bron: NOS, RTLnieuws | Beeld: iStock

Must reads 👀