Lifestyle

7 belangrijke redenen waarom je silica zakjes nooit moet weggooien

Aah, dus daar zijn ze voor… Die kleine zakjes met plastic balletjes die je aantrof in de tas die je laatst kocht of in de schoenendoos van je nieuwe paar sneakers. Waarschijnlijk is de eerste gedachte van de meesten, ‘wat moet ik hiermee?’ en gooi je het uit gewoonte direct in de prullenbak. Toch zijn deze silica gel zakjes verrassend handig en komen ze af en toe zeer van pas. In deze zeven situaties ben jij erg blij dat je de zakjes niet hebt weggegooid. 

1. Het op laten drogen van een natte telefoon
Plons, daar gaat je telefoon zo vanuit je achterzak de wc in. Je vist hem er snel uit, maar hij is kletsnat. Wat moet je doen? Heb je wel eens gedacht aan de silica gel balletjes? Waarschijnlijk niet, maar toch kan dit je redder in nood zijn. Silica gel is namelijk een droogmiddel, het absorbeert en komt dus goed van pas wanneer je telefoon nat is geworden.

Verwijder als eerste alle onderdelen uit je telefoon die je eruit kunt halen, zoals SIM-kaart en SD-kaart. Vervolgens laat je de telefoon drogen in een blak met silica gel zakjes die ervoor zorgen dat het water wordt opgenomen.


2. Natte vakantiekleding
Voordat je het vliegtuig instapt wil je nog één duik nemen en nog even genieten van het strand, nu het nog kan. Je stopt je vochtige bikini in je koffer en wanneer jij thuis je koffer weer opent komt een muffe geur je tegemoet. Toch is dit makkelijk te voorkomen door je natte kleding in plastic tas te stoppen en daarbij wat silica gel zakjes te stoppen. Zij absorberen gedurende je terugreis het vocht en zorgen ervoor dat je natte kleding geen vies luchtje krijgt.

3. Bescherm je scheermesje
Scheermesjes worden door oxidatie sneller bot. Dit gebeurt dus vrij gemakkelijk, want waar bewaar jij je scheermesje? Juist, in de badkamer. Bewaar je scheermesje in een plastic bakje en zo’n vijf silica zakjes en je zult zien dat ze een stuk langer scherp blijven.

4. Houd je onderwatercamera droog
Waterdichte camera’s kun je veilig onderwater gebruiken, maar na een duik is het belangrijk dat je de camera wel droog opbergt. Bewaar je camera met twee silica zakjes, want zo voorkom je dat condens zich opbouwt.

5. Bescherm het voer van je huisdieren
Dierenvoer koop je vaak in een grote hoeveelheid. Zorg er alleen wel voor dat je het op de juiste manier bewaart, zodat het niet klef wordt of gaat schimmelen. Het beste kun je het voer in een plastic bak bewaren en plak dan aan de binnenkant van de deksel een paar zakjes silica gel, want op deze manier bescherm je het voedsel tegen vocht.

6. Opfrissen van je sporttas
Vroeg of laat begint je sporttas een muffe geur te krijgen wanneer je hem veel gebruikt. Stop een paar silica gel zakjes in je tas, dit vermindert de vochtige en geur veroorzakende bacteriën.

7. Bescherm je zilveren sieraden
Je kent het wel. Na verloop van tijd komt er wat aanslag op je zilveren sieraden. Het glanzende zilver wordt steeds een beetje zwarter en dit is het laatste wat we willen met onze kostbare bezittingen. Om te voorkomen dat dit gebeurt kun je je sieraden bewaren met een paar silica gel zakjes en zo blijven ze mooi.

Lees ook:

​Beeld: iStock | bron