Real life

Girls Issues: Mijn zus gaat naar het buitenland

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer gaat de zus van een Girlscene-lezeres voor langere tijd naar het buitenland en vraagt ze tips om haar minder te missen.

Beste redactie van Girlscene,

Mijn oudere zus gaat voor haar studie een aantal maanden in het buitenland. Dit is tijdens haar en mijn verjaardag en tijdens de feestdagen. Ik ga haar in die tijd niet bezoeken, waardoor ik haar erg ga missen. Ik vroeg me af of jullie nog leuke manieren weten om toch contact te blijven houden. Of bijvoorbeeld leuke activiteiten die wij samen kunnen doen, ook al ben je apart van elkaar.

Vriendelijke groeten van mij!

Beste anoniem,

We snappen dat het heel jammer is dat je zus voor een tijdje naar het buitenland vertrekt. Je ziet haar normaal gesproken natuurlijk dagelijks en dat is nu wel even anders. Er zijn gelukkig genoeg dingen die jullie naast WhatsApp en Skype kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een dagboek voor elkaar bijhouden en deze later aan elkaar laten lezen. Of ga een soort ‘challenge’ met elkaar aan, om elke dag een gekke foto naar elkaar te sturen. Of vraag eens aan je zus of ze een ‘vlog’ van haar dagelijks leven in het buitenland kan maken, maar dan speciaal voor jou. Op deze manier bij je er toch een beetje bij en mis je haar iets minder. Wat ook super leuk is om voor elkaar cadeautjes in te pakken, voor elke dag één. Denk aan een lief berichtje of haar lievelingssnoep et cetera. Zo denken jullie elke dag een beetje aan elkaar en lijkt de tijd misschien sneller te gaan.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀