Lifestyle

Dit zijn de 11 dingen in je huis die jou lui maken

Als je een dag thuis bent, merk je dat je al heel snel lui wordt. Hoe komt dit toch? Eigenlijk word je onbewust lui van een heleboel dingen die jij in huis hebt staan. Wij hebben de dingen waar je lui van wordt op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd naar welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder!

Je koffieapparaat​
Je wordt al lui bij de gedachte dat jij thuis een heerlijk kopje koffie voor jezelf maakt en hierna lekker op de bank ploft. Het is misschien een beetje tegenstrijdig om lui te worden van koffie, aangezien je hier juist een cafeïne boost van krijgt, maar het gaat meer om de combinatie. Zie jij jezelf al heerlijk chillen op de bank met een warme kop koffie en een lekker koffiebroodje ernaast, terwijl je favoriete serie aan staat? Pas wel op dat je koffie niet op een te laat tijdstip drinkt, want dit zorgt ervoor dat je niet goed slaapt. 

Je laptop/computer
Juist je laptop zorgt ervoor dat je steeds luier wordt. Tegenwoordig kijk je jouw favoriete series op de laptop, net als Youtube-filmpjes van je lievelingsvlogger. We weten allemaal hoe laat het is als je eenmaal begint aan dit soort dingen, er komt vaak geen einde aan… Tegenwoordig doen we ook alles op de laptop en dit zorgt ervoor dat we niet eens meer van de bank afkomen. Daar gaat je productieve dag…

Junkfood
De junkfood die je thuis hebt liggen schreeuwt om je aandacht. De verleiding is veel te groot om hiervan te eten en voor je het weet zit je een zak paprikachips naar binnen te werken. Het probleem is alleen dat er in dit soort producten een heleboel koolhydraten en suikers verwerkt zijn, die je energie als het ware opslurpen. Hierdoor word je erg moe en energieloos, waardoor je dus geen zin meer hebt om actief te zijn. 

Je mobieltje
Jij bent net als ieder ander verslaafd aan je mobieltje en tegenwoordig is dit eigenlijk normaal. Uit onderzoek is gebleken dat we vaak wakker worden midden in de nacht door een sms’je, telefoontje of een appje. Doordat je de hele tijd onderbroken wordt in je slaap, resulteert dit uiteindelijk in het feit dat je de volgende dag erg moe wakker wordt.

De thermostaat
Uit een ander onderzoek is gebleken dat 15,5 tot 20 Celsius de perfecte temperatuur is om goed te slapen. Dus als het bij jou thuis vrij koud is, zorgt dit ervoor dat je liever kiest om een dutje te doen in plaats van actief te zijn.

Je chaotische bureau
Als je een chaotisch bureau hebt, is er uit onderzoek van Princeton University gebleken dat dit ervoor zorgt dat je aandacht constant hiernaartoe wordt getrokken. 

Je blauwe muren
Heb je blauwe muren thuis? Dan is het aan te raden om deze te vermijden. Uit een onderzoek is gebleken dat blauwe muren je hartslag vertragen en je een slaperig gevoel geven, ofwel: zeg maar doei tegen je drukke schema als je blauwe muren hebt. Voor je slaapkamer zijn blauwe muren natuurlijk wel weer perfect.

Je televisie
Het licht van de televisie (ook van je laptop en mobieltje) zorgt ervoor dat je in de avond slechter slaapt. Maar ook als je overdag teveel uurtjes achter je televisiescherm doorbengt, word je automatisch een stuk luier. 

 Je bed
Je gaat even op je bed liggen en voor je het weet ben je alweer weg gedut. Een bed is om in te slapen en als je er even aan denkt om hierop te liggen, krijg je automatisch een slaperig gevoel. Blijf daarom vooral uit de buurt van je bed overdag!

Je lavendel geurkaarsen
Psychologen zeggen dat wanneer je aan een lavendel kaars ruikt voordat je naar bed gaat, je hier beter van slaapt. Je begrijpt dan ook wel dat als je een lavendel geurkaars midden op de dag aansteekt, de kans heel groot is dat je hiervan erg moe wordt. Het is dan ook niet gek als je ervoor kiest om de hele dag lekker lui op de bank door te brengen. 

Je bank
We kennen allemaal het gevoel van op de bank ploffen en even helemaal niets willen doen. Lekker de televisie aanzetten en je bent klaar om een dag lang je favoriete programma’s te kijken, ook al word je hier niet bepaald energieker van. Het is veel beter om je vrije middagen te spenderen in de gym, hiervan krijg je juist een energieboost en kan je daarna door met de drukke planning.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀