Lifestyle

Leuk om te weten: mannen met baarden zijn het beste relatiemateriaal

Mannen met baarden worden laatste tijd steeds meer een dingetje en let’s be honest: wij vinden ze stiekem best leuk. Het geeft hun mannelijkheid weer. Nu blijkt er een heel interessant onderzoek te zijn geweest, waar wel een heel opmerkelijk conclusie uit is gekomen, namelijk dat mannen met baarden beter relatiemateriaal zijn. We leggen het je allemaal uit…

Je vind het leuk of je verafschuwt het: mannen met baarden. Bij een baard denken we al gauw aan mannelijkheid en daarom vinden de meeste vrouwen mannen met een baard aantrekkelijk. Nu blijkt dat mannen met baarden de perfecte mensen zijn om een lange relatie mee te hebben en dat willen we natuurlijk allemaal wel!

Uit een onderzoek van Barnaby Dixson, gepubliceerd in de Journal of Evolutionary Biology, is gebleken dat mannen met een baard geschikter zijn voor een lange relatie in vergelijking met mannen zonder baardgroei, waaruit blijkt dat deze meer voor een korte termijn zijn.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe dit dan komt en waarom dit zo is. We leggen het even uit: een baard vergroot de grens tussen de vrouwelijkheid en mannelijkheid. Daarbij verandert de vorm van het gezicht van een man door een baard. Het blijkt ook dat het gezichtshaar van mannen onbewust wordt vergeleken met testosteron. Testosteron weergeeft weer volwassenheid en in principe is volwassenheid een goede basis voor een lange relatie. 

Nu denk je waarschijnlijk: maar wat als er een perfecte en strakke kaaklijn onder zijn baard zit verstopt? Dat is natuurlijk zonde! Toevallig heeft Barnaby daar ook een antwoord op. Een strakke en vlijmscherpe kaaklijn is erg mooi, maar dit blijkt weer te geven dat een man niet de perfecte match is voor een lange relatie… Mannen met een strakke kaaklijn zijn dus meer geschikt voor korte relaties. Oftewel, een volle baard kan dan weliswaar de strakke kaaklijn van een man bedekken, maar het weergeeft de mannelijkheid waar wij vrouwen op vallen. 

8,520 vrouwen werden ondervraagd wat zij liever zien bij een man en allemaal gaven aan een voorkeur te hebben voor mannen met een baard! Mannen met een extreme baard werden gezien als trouwmateriaal en mannen zonder baard werden meer gezien als relatiemateriaal, voor korte termijn.

Lees ook: 

Bron

Beeld: iStock