Lifestyle

Met deze 10 tips maak jij je kamer klaar voor de winter

De temperaturen dalen steeds verder en helaas, we moeten er nu echt aan geloven: de winter. Brrrr! Als we niet écht naar buiten moeten, blijven we het liefst lekker binnen met de verwarming aan en een dekentje erbij. Het is dan wel zo leuk als je kamer gezellig is. Dus zet een lekker muziekje op en maak je kamer winterproof met deze (budget)tips.

1. Steek de kaarsjes aan
Spring op de fiets richting Action, Xenos of een soortgelijke winkel voor wat leuke waxinelichthouders. Vaak kosten ze nog geen euro per stuk, dus dat is fijn voor de portemonnee. Verspreid ze door je kamer, bijvoorbeeld in de vensterbank of op je nachtkastje. Wat er ook super leuk uitziet is een plateau met verschillende kaarsen erop.

2. Koop een bos bloemen
Wij zijn dol op bloemen. Het geeft je kamer of huis gelijk een frisse uitstraling en als je geluk hebt ruiken ze ook nog eens heerlijk! 

3. Leg een mooie deken over je dekbed heen
Geef je bed een upgrade en koop een mooie plaid. Leg deze over je dekbed heen, voor een gezellig winters effect.

4. Verf één muur in een andere kleur
Wil jij je kamer een échte make-over geven, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Verf dan één muur in je kamer een andere kleur. Dit geeft je kamer gelijk een totaal andere look zonder dat je veel hoeft te veranderen.

5. Verschuif je meubels
Laat jij de verfkwasten liever achterwege? Schuif dan eens met je meubels. Zet je bed aan de andere kant van de kamer of schuif je bureau eens wat opzij. Wedden dat je kamer er gelijk heel anders uitziet?

6. Haal wat groen in huis
Bloemen zijn leuk, maar moet je wel elke week vervangen. Wat dacht je van een leuke plant? Een beetje groen kan nooit kwaad!
 

7. Koop een lekkere geurkaars
Met een winterse geur natuurlijk. Veel merken, bijvoorbeeld Yankee Candle, hebben limited editions speciaal voor de winter uitgebracht. Een andere optie is een oliebrander. Je hebt veel keuze uit verschillende geuren en het is ook nog eens lekker betaalbaar.

8. Versier je kamer met lampjes
Koop wat leuke sfeerlampjes, bijvoorbeeld kerstboomlampjes, en hang deze op een leuke plek. Wat dacht je van om je spiegel heen of langs je bed? Ook nog eens heel romantisch.

9. Koop een furry vloerkleed
Leg een zacht kleedje op de grond of leg ‘m over de bureaustoel heen. Dit geeft gelijk sfeer en is ook nog eens lekker warm aan je voeten als je je bed uitstapt in de ochtend.

10. Maak het knus
Is je kamer al helemaal klaar voor de winter? Maak het dan af met deze finishing touch. Koop wat kussens met leuke prints en leg deze op je bed. Staat super gezellig en het is ook nog eens lekker warm!

Lees ook:

Must reads 👀