Fashion

De 10 meest draagbare wintertrends

Tijdens de winter willen we er natuurlijk nog steeds modieus uitzien, ondanks dat het erg koud is buiten. Hiervoor is het handig om op de hoogte te zijn van de laatste trends, om de juiste look te creëren. De looks die we voorbij zien komen van designermerken op de catwalk, zijn vaak iets too much voor een dagelijkse dag. Dit is de reden dat wij voor jou de meest draagbare trends voor in de winter op een rijtje hebben gezet! 

♥ Turtlenecks onder jurken

De turtleneck is sinds vorig jaar een enorme trend. We zagen ze in verschillende modellen en kleuren langskomen. Vaak werd dit gedragen boven een broek of rok, maar daar zien we verandering in komen. De turtleneck wordt nu gedragen onder jurken. Dit betekent dat de zomerse jurken nog steeds in de winter gedragen kunnen worden. Je wintergarderobe wordt verdubbeld én daarnaast creëer je ook nog is een hele trendy look! Als dat geen win-winsituatie is… 

♥ Militaire jassen

Jassen zijn natuurlijk niet te ontbreken in je wintergarderobe. Vorig jaar zagen we de camelkleurige jassen veel voorbijkomen. Dit jaar zijn de militaire jassen enorm trendy. Deze jassen staan bekend om de grote gouden knopen. Deze jas kan zowel gecombineerd worden met een casual look als een chique look.

♥ Lakleer & fluweel 

Fluweel is een rijk en zacht stofje. Perfect voor de komende feestdagen of voor overdag gecombineerd met casual items. Bij designermerken zien we dat fluweel gebruikt wordt voor jurken, broeken, jassen, shirts. Van alles wat. 

♥ Extra lange mouwen 

Op de catwalk zien we tops met extreem lange mouwen veel langskomen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook de perfecte alternatief voor handschoenen! Op de catwalk zien we vooral extreme varianten, maar je kan ervoor kiezen om voor een iets subtielere lange mouw te gaan. Draag de top met jeans voor een casual look. 

♥ Puffy jassen

De puffy jassen zjin helemaal back! Eindelijk een jas die echt warm en cosy is én er ook nog trendy uitziet. Perfect voor de koude winterdagen dus. Er zijn veel verschillende variaties van deze puffy jassen. Je kan kiezen voor een hele opvallende metallic kleur of voor een effen kleur, als je meer van een subtiel houdt. 

♥ Layeren

De winter is al koud genoeg en dat betekent dat jezelf warm aankleden een must is. Daar is de trend ‘layeren’, ook wel laagjes creëren gneoemd, helemaal geschikt voor. Het geeft een leuk effect en daarnaast houdt het je ook nog is lekker warm. Creëer laagjes met niet al te dikke kledingstukken, omdat het dan erg snel te veel kan worden. Probeer te werken met dunne kleding items, aangezien uiteindelijk alle kledingstukken op elkaar je warm zullen houden. 

♥ Mannenpakken 

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen kunnen een pak dragen. Het is een echt fashion statement voor aankomend seizoen. We zien de pak veel voorbijkomen in een loose fit, dit staat net wat nonchalanter. Het is perfect als je even niet meer weet wat je moet dragen, aangezien een pak je complete outfit is. 

♥ Teddybont

Je kan niet om deze trend heen, winkels hangen er inmiddels al helemaal mee vol. We zien de teddybont veel terug in jassen. De teddybont houdt je lekker warm, en daarnaast zijn dit soort jassen een echte eyecatcher. 

♥ Ruches

Ruches mogen niet in deze lijst ontbreken, het is een enorme trend. Ruches zijn perfect om elke outfit vrouwelijker te maken. Ze komen overal in terug van jurken tot aan blousjes. Ruffles zijn een accesoire op zich, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken over welke ketting of armband je het beste aan je outfit kunt toevoegen.

♥ Pussy bow

Ja je leest het goed: een pussy bow. De pussy bow is een losse strik die wordt gebruikt als een accessoire. Het is klassiek en maakt net als de ruches elke outfit erg vrouwelijk. Gebruik een dun zijden sjaaltje om deze strik te creëren. Draag het in combinatie met een blouse en je loopt er helemaal fashionable bij. 

Bron | Beeld: Getty Images 
Lees ook: 

Must reads 👀