Beauty

Hoe je beschadigd haar omtovert tot glanzende lokken

Bad hair day is jouw tweede naam. Je haar voelt aan als stro en je krijgt er met geen mogelijkheid model meer in. Dit zijn allemaal tekenen dat je haar is beschadigd. Gelukkig is hier iets aan te doen! Wij vertellen jou vandaag stap-voor-stap hoe je jouw bosje stro weer omtovert in glanzende lokken en hoe je deze behoudt. Lees snel verder.

Stap 1: De oorzaak
Zoek naar de oorzaak van jouw beschadigde haar. Heb je het vaak geverfd de afgelopen tijd? Stijl of krul je je haar elke dag? Of was je het misschien te vaak? Stel jezelf deze vragen en bedenk of dit een van de ooorzaken kan zijn van jouw gespleten punten.

Stap 2: De schaar erin
Jep, dit klinkt misschien wat drastisch, maar dit is wel de beste oplossing om in één keer vaarwel te zeggen tegen je verwaarloosde kapsel. Zie het als een schone lei, een nieuwe start met gezond haar. Je hoeft natuurlijk niet je lang gespaarde haar in te ruilen voor een korte coupe, maar zeg tegen de kapper dat alles wat ‘dood’ is eraf geknipt mag worden.

Stap 3: Beschermen
Goed, de eerste stap is gezet. Je wilt natuurlijk wel dat je haar zacht en soepel blijft. Zorg ervoor dat je je haar goed beschermt. Probeer het zo min mogelijk bloot te stellen aan hitte. Gebruik daarom altijd een heat protection spray voor het föhnen, krullen en stijlen van je haar. Draag je vaak een staart in je haar? Koop dat elastieken zonder een metalen tussenstuk. Het metaal zorgt er namelijk voor dat je haar sneller afbreekt. Koop het liefst stoffen elastiekjes en heb je de Invisibobble al een geprobeerd?

Stap 4: Wassen
Was het niet elke dag. Het beste is om je haar twee à drie keer per week te wassen en het liefst niet te warm. Zorg ervoor dat je je haar voorzichtig droogt en borstel het pas als het droog is, nat haar breekt namelijk veel sneller. Investeer in een goede borstel, bijvoorbeeld een Tangle Teezer, deze borstel houdt rekening met je haar en voorkomt beschadigingen.

Stap 5: Verzorgen
Is je haar weer helemaal fris en schoon? Laat het dan drogen aan de lucht. Kies een verzorgend haarproduct dat past bij jouw haar. Heb je snel klitten in je haar? Gebruik dan een verzorgende anti-klit spray. Is je haar snel pluizig? Gebruik een serum, bijvoorbeeld op basis van arganolie. Heb je krullen? Neem dan een beetje leave-in conditioner en verdeel dit over je krullen. Wil je je haar een boost geven? Gebruik dan een hydraterend masker en laat het goed intrekken.

Tip: Heb je geen masker in huis? Probeer eens kokosolie! Verdeel het op de onderkant van je haar en laat dit zo lang mogelijk intrekken, het liefst een hele nacht. Spoel het de dag erna uit met shampoo (gebruik geen conditioner) en laat het drogen aan de lucht. Dit is een echte oppepper voor je haar en laat een prachtige glans achter!

Pas op met het gebruiken van te veel producten op hetzelfde moment, want dit zorgt ervoor dat je haar zwaar wordt.

Stap 6: Koop een satijnen of zijden kussensloop
Een satijnen of zijden kussensloop zorgt ervoor dat je niet uit bed stapt met het kapsel van Einstein. Het voorkomt namelijk klitten in je haar en geeft een mooie glans. Het doet niet alleen wonderen voor je haar, want het zorgt er ook voor dat je wakker wordt zonder ‘vouwen’ in je gezicht.

Stap 7: De kapper
Maak één keer in de zes weken een afspraak bij de kapper. Als je de dode puntjes niet laat knippen splijten ze verder, waardoor je in een later stadium in één keer veel meer van je haar moet afknippen.

Lees ook: