Lifestyle

Je kamer altijd opgeruimd door 6 simpele tips

Je kunt je spullen nergens vinden en de laatste keer dat jij de vloer van je kamer hebt gezien, kun je je niet eens meer herinneren. En ja, we weten het: je kamer opruimen is ook niet het leukste werk op deze aardbol. Daarbij komt ook nog eens dat als je een keer de zooi opruimt, je er binnen twee dagen weer een enorme bende van hebt gemaakt. Maar met deze tips is dat verleden tijd!

1. Gooi weg
Wait what?! Ja echt. Gooi alle spullen die je niet meer gebruikt eens een keer weg. En ja, misschien ga je het ooit over 3 jaar nog een keer nodig hebben, maar is dat het waard? Een mooie maatstaf is: wanneer je iets een jaar niet gebruikt hebt, gooi je het weg. Spullen die nog goed zijn, zoals kleding en meubels kun je verkopen via Marktplaats of een andere site. Zo verdien je ook nog eens wat en het scheelt een heleboel ruimte!

2. Systeem
Zorg dat er systeem in je spullen zit. Koop een hoop dozen of bakjes en berg daar alle losse spulletjes in op. Voorzie het van een label en je kunt voortaan alles terugvinden. Stop bijvoorbeeld je haarborstels met je stijltang, krultang en haarclips in één bak. Label die met ‘haarstyling’ en je bent good to go.

3. Discipline
Als je alles netjes hebt opgeruimd en gelabeld moet je wel streng zijn voor jezelf. Dit is het moeilijke stuk. Dwing jezelf (ja echt, dwingen! ;-)) om de spullen die je gebruikt ook weer op te ruimen als je klaar bent. Dit gaat in het begin super vermoeiend worden, maar als je er eenmaal routine in hebt zitten wordt het steeds makkelijker. Als je echt een extreme sloddervos bent kun je ook beginnen met een hoek van je kamer. Zorg dat je die ten allen tijde opgeruimd houdt en breidt het zo steeds iets verder uit.

4. Maak het leuk
Iedere dag een paar minuten besteden aan het opruimen van je kamer is een stuk fijner dan een keer in de maand een hele dag kwijt zijn. Dus zet ‘s avonds voordat je gaat slapen een lekker nummer op en besteed die tijd aan het opruimen van alle rommel die je die dag gemaakt hebt. Zo klaar en je gaat met een opgeruimd hoofd slapen.

5. Geniet ervan
Hoe lekker is het als je in je opgeruimde kamer lekker kan chillen zonder je aan de rommel om je heen te storen. Geniet van je opgeruimde kamer met een boek, je laptop en iets lekkers. Wel weer even opruimen daarna 😉

6. Vraag hulp
Je hebt vast wel een familielid of vriendin die super goed kan opruimen en organiseren. Vraag haar eens om hulp! Misschien heeft zij wel een briljant idee om jouw rommel op een goede manier op te bergen.

Lees ook:

Beeld: iStock