Food

De gekke reden waarom je juist ‘s middags zoete dingen wil eten

Chocola, koek, snoep, drop… Ieder meisje is bekend met het fenomeen cravings. Vaak komt dat gevoel ‘s middags al opborrelen: ineens heb je súper veel zin in zoet eten en het gevoel is zo sterk dat je het bijna niet meer tegen kunt houden. Sterker nog, je kunt alleen nog maar aan eten denken. Maar hoe komt het dat je juist ‘s middags daar behoefte aan hebt? Dat is nu onderzocht.

Grote kans dat je ‘s ochtends netjes ontbijt en gezond eet, maar dat je ‘s middags jezelf niet meer in kunt houden. Heb je ook weleens van die momenten waarop je alleen nog maar aan chocola kunt denken? Of snoep? Girl, you are not alone. Het was in ieder geval genoeg reden voor wetenschappers om eens te onderzoeken waar die behoefte vandaan komt. Want hoezo heb je juist ‘s middags zin in zoetigheden? Wij hebben nu het antwoord.

Flinders University en Liverpool University hebben de taak op zich genomen om te onderzoeken wat het verband is tussen de vrouw en haar relatie met eten gedurende de dag. Daaruit blijkt dat vrouwen ‘s ochtends junk food als ongezond verklaren en het dus niet oké vinden om cake of andere zoete dingen als ontbijt te beschouwen. Maar gedurende de dag stellen we als vrouw onze mening bij. Dan vinden we het ineens wél goed om iets zoets als tussendoortje te beschouwen. Je hersenen kun je hier dus de schuld van geven! Als de cravings ‘s middags komen vinden we het goed om eraan toe te geven, terwijl we dat in de ochtend minder snel zouden doen. Aha… Het zit dus allemaal tussen je oren.

Mocht je echt niet aan je cravings willen toegeven kun je altijd nog dit artikel teruglezen waarin we gezonde snacks laten zien!

Wat vind jij van het onderzoek?

Bron en bron

Must reads 👀