News

Dit gebeurt er echt als je jouw knokkels knakt

Gruwel je er ook zo van als iemand zijn of haar knokkels knakt? Of ben jij juist degene die het af en toe heerlijk vindt om het even te te doen? Wat Girlscene zich afvraagt is of het niet heel slecht voor je is. Onderzoekers zochten het uit en de resultaten zijn in ieder geval erg opvallend (en zelfs schokkend) te noemen. Lees snel verder…

Is het knakken van je knokkels nu slecht of niet? Girlscene kan je in ieder geval alvast vertellen dat de conclusie van het onderzoek was dat dit niet het geval is, maar dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de langetermijngevolgen. Maar des te erger is het om erachter te komen wat er daadwerkelijk gebeurt als je je knokkels knakt… Schokkend!

17 vrouwen en 23 mannen tussen de 18 en 63 jaar deden mee aan het onderzoek. Zij waren proefkonijn om erachter te komen wat er daadwerkelijk gebeurt als je je knokkels knakt. Wat blijkt? De onderzoekers ontdekten dat er een grote flits te zien is op de echo wat zij omschreven als ‘vuurwerk’. Vuurwerk in je knokkels? Wow… Dat klinkt niet best. Het is goed te zien in de video hieronder:

Watch on YouTube

Als je het zo ziet denk je misschien dat dit nooit goed voor je kan zijn, maar volgens de onderzoekers valt dat mee. Het geluid en de flits zoals je op de echo ziet heeft te maken met een soort gasbel in je gewrichten. Toch zeggen de onderzoekers dat er meer onderzocht moet worden om te zien wat het op lange termijn met je doet.

Knak jij je knokkels? Vermoed jij dat het schadelijk is of niet?

Bron