Lifestyle

21 dingen die alleen lenzendragers herkennen

Als er iets is waar we een haat-liefdeverhouding mee hebben, dan zijn het wel lenzen. Dat lenzen bestaan is natuurlijk super handig, anders moesten we iedere dag een bril dragen. Helaas zorgen lenzen regelmatig voor de nodige irritaties, letterlijk en figuurlijk. Draag jij lenzen? Dan herken jij deze problemen waarschijnlijk wel. 

1. De eerste keer dat jij je lenzen in moest doen was een ware hel. Je moest minstens een half uur eerder opstaan om op tijd op school te komen.

2. Je kunt nooit lange nagels hebben omdat je met een lange wijsvingernagel je lenzen niet kunt in doen. 

3. Je ligt 's avonds nadat je je make-up eraf hebt gehaald en je je tanden hebt gepoetst eindelijk in bed en dan kom je erachter dat je bent vergeten om je lenzen uit te doen. Pfff, moet je weer uit bed.

4. Je hebt weleens 's ochtends met je slaperige hoofd je lens vallen, terwijl je net de dag ervoor nieuwe maandlenzen hebt opengemaakt. 

5. Je blijft onverwachts bij je vriendin slapen en komt er achter dat je niets hebt om je lenzen in te bewaren.

6. Je bent 's avonds voor het douchen vergeten je lenzen uit te doen. Na het douchen zitten je lenzen vastgeplakt aan je ogen waardoor je ze er met geen mogelijkheid uit krijgt. 

7. Zwemmen met een bril is onmogelijk, dus je moet wel je lenzen dragen. Helaas maken lenzen het er ook niet gemakkelijker op. Je moet goed opletten dat je je lenzen niet verliest en zwemmen met lenzen is vragen om een ooginfectie.

8. Zand en lenzen is geen goede combinatie.

9. Iedere lensdrager heeft weleens te maken gehad met een ontstoken oog.

10. Waterproof mascara is echt een hel. Je hebt bij het aanbrengen van je mascara per ongeluk je lens aangeraakt waardoor je nu de rest van de maand met mascara op je lens rondloopt. Waterproof mascara van je lenzen verwijderen is een onmogelijke opgave.

11. Je hebt niet gekeken of je lens binnenstebuiten zit, maar je merkt het gauw genoeg als je ze eenmaal in hebt. Je weet niet hoe snel je je lens uit je oog moet halen als je hem binnenstebuiten hebt ingedaan.

12. De hele dag in een ruimte met airco doorbrengen is niet echt fijn als je lenzen draagt. Als je daarbij ook nog de hele dag naar een computerscherm zit te staren is het pas echt een drama.

13. Je hebt de hele dag last van je lenzen zonder dat je weet hoe het komt. Je maakt ze schoon, doet ze opnieuw in en uit, maar niets helpt. 

14. Mensen die je vies aankijken wanneer je in het openbaar je ogen aanraakt omdat je lens niet goed zit. 

15. Je bent je contactlens kwijtgeraakt en je weet niet meer waar je hem moet zoeken. Zit hij nog in je oog of is je lens op de grond gevallen? 

16. Als je een lange dag van huis bent geweest heb je altijd last van je ogen omdat je je lenzen te lang hebt gedragen.

17. Je bent per ongeluk gaan slapen met lenzen en dat merk je de volgende ochtend… Je wordt wakker met twee vreselijk rode ogen.

18. Je wordt bang van horrorverhalen over mensen die nooit meer lenzen kunnen dragen, omdat ze hun lenzen te lang hebben gedragen.

19. Je bent vergeten lenzenvloeistof te kopen, waardoor je je lenzen in water moet bewaren. Als je de volgende dag je lenzen weer in doet, kom je erachter dat het toch niet zo'n goed idee was…

20. Je bent je lens kwijt achter je oog. THE HORROR!

21. Je lens is gescheurd en nog steeds heb je het gevoel dat er iets in je oog zit.

Draag jij lenzen? Wat vind jij het vervelendst aan het dragen van lenzen?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀